Katsukarry med Quorn stykker

Opnå himmelske smage fra østen ved at kombinere friske gulerødder, løg, hvidløg, kokosmælk, krydderurter og krydderier med lækre Quorn stykker. Servér det hele med pynt af limesaft og -skal og koriander, samt ris og japanske syltede agurker og opnå perfekt harmoni på din tallerken. Det er en udsøgt måltidsidé.

Til personer 4

70 mins

A Little Effort

226 kcal
(Pr. servering)

Ingredienser

  • 300 gr. Quorn stykker
  • 1 spsk. kokosolie
  • 1 løg, hakket
  • 5 hele hvidløgsfed
  • ½ tsk. finthakket ingefær
  • 2 gulerødder, skrællede og hakkede
  • 1½ spsk. medium karrypulver
  • ½ spsk. garam masala
  • 1 spsk. sojasauce med reduceret saltindhold
  • 200 ml. grøntsagsbouillon
  • 400 ml. kokosmælk
  • 2 tsk. honning
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk. olie
  • ½ tsk. saft og skal af en lime
  • 2 spsk. hakket koriander

Fremgangsmåde

  1. Varm kokosolien i en stegepande og tilføj løg, hvidløg, ingefær og sautér disse i 2 minutter. Rør gulerødderne i, og steg forsigtigt i 15 minutter med låg over, mens der røres jævnligt, indtil grøntsagerne er blevet bløde og er begyndt at karamellisere.
  2. Rør karrypulveret og garam masala i og steg i yderligere 1 minut. Hæld sojasauce, grøntsagsbouillon, kokosmælk, honning og laurbærbladet i. Bring retten i kog, inden du skruer ned for varmen, og lader den simre i 20 minutter.
  3. Tag laurbærbladet ud og blend saucen, indtil du opnår en jævn konsistens, inden du sætter den tilbage over lav varme.
  4. Forvarm 1 spsk. af olien over middelvarme og steg Quorn stykkerne i 8 minutter.
  5. Tilføj de stegte Quorn stykker til saucen samt saften og skallen af limen og den hakkede koriander og krydr så med salt og peber efter smag. Servér med thai-ris og syltede, japanske agurker og salat.