Skip to main content

Marokkanske Quorn-nuggets

Vegetarian Moroccan recipe made with Quorn Crispy Nuggets served in a bowl garnished with pomegranate and green leaves

Det er en dejligt let, vegetarisk ret, der er perfekt både til varme sommeraftener og middagsselskaber.

Til personer 4

15 mins

Udfordrende

Vegansk

Quorn Vegan Crunchy Nuggets packaging with nutritional information.

Lavet med Quorn vegan nuggets

Ingen soja

Rig på kostfiber

Rig på protein

Ingredienser

  • 560 g Quorn vegan nuggets
  • 2 fed hvidløg
  • 2 cm frisk ingefær, skrællet og groftrevet
  • 1 tsk (5 ml) cayennepeber
  • 2 spsk (30 ml) frisk koriander, hakket
  • 2 spsk (30 ml) frisk persille, hakket
  • 1 spsk (15 ml) paprika
  • 1 1/2 tsk (7,5 ml) stødt spidskommen
  • 1/2 tsk (2,5 ml) stødt kanel
  • 1 tsk (5 ml) salt
  • friskkværnet sort peber
  • 125 ml olivenolie
  • 1 citron, skal og saft
  • olivenolie til stegning
  • 450 g kartofler med skræl
  • 1 tsk (5 ml) salt
  • 3 spsk (45 ml) olivenolie
  • 1/2 tsk (2,5 ml) stødt spidskommen
  • 1/2 tsk (2,5 ml) stødt ingefær
  • 1/2 tsk (2,5 ml) salt
  • 1/4 tsk (1,25 ml) friskmalet sort peber
  • 1/4 tsk (1,25 ml) stødt koriander
  • 1/4 tsk (1,25 ml) cayennepeber
  • 1/4 tsk (1,25 ml) stødt allehånde
  • en knivspids stødt nellike
  • 250 ml sojayoghurt eller vegansk yoghurt
  • 2 spsk (30 ml) rødvinseddike
  • 125 ml mynte, grofthakket
  • 125 ml persille, grofthakket
  • skallen fra 1 citron
  • skallen fra 1 appelsin
  • 1,25 dl sorte oliven, grofthakkede
  • 2 citroner, skal og saft
  • 125 ml olivenolie
  • 1 spsk (15 ml) frisk persille, hakket
  • 2 spsk (30 ml) frisk mynte, hakket
  • 1/2 tsk (2,5 ml) salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 spsk (15 ml) honning
  • saften fra 1/2 lime
  • granatæblekerner og friske mynteblade til pynt (valgfrit)

Fremgangsmåde

Varm kartoffelsalat - tilberedning

  1. Læg kartoflerne i en stor gryde fyldt med saltet, kogende vand. Kog dem til de lige akkurat er møre. Hæld alt vandet fra og læg kartoflerne i en stor skål. Stil dem stil side og lad dem køle af. Skær dem herefter i både.
  2. Varm olivenolien op i en lille gryde på mellem-varme og tilsæt alle tørre ingredienser (spidskommen, ingefær, salt, sort peber, koriander, cayennepeber, allehånde og nelliker). Lad det stå i et minut. Hæld den tilsmagte olivenolie over kartoflerne og bland det sammen.
  3. Tilsæt yoghurt, vineddike, mynte, persille, citronskal, appelsinskal og sorte oliven og bland forsigtigt. Smag til med mere krydderi efter behov og lad det køle af i køleskabet.

Marokkanske Quorn Vegan Nuggets – tilberedning

  1. Kom hvidløg, ingefær, cayennepeber, koriander, persille, paprika, spidskommen, salt og peber i en foodprocessor og bland det i 2 minutter. Tilsæt olivenolie, citronskal og -saft og kør maskinen i yderligere 30 sekunder. Hæld marinaden over dine Quorn Vegan Nuggets og bland det grundigt. Lad dem marinere i mindst 30 minutter og hæld så den overflødige marinade fra.
  2. Varm olivenolien op og steg dine Quorn Vegan Nuggets, indtil de er gyldenbrune.
  3. Citron- og myntevinaigrette – tilberedning

Kom den strimlede citronskal og saften i en lille gryde.

  1. Varm det op, indtil blandingen begynder at simre, og skallen har opsuget saften. Læg skallen i en lille skål, og tilsæt olivenolie, persille, mynte, salt, peber, honning og limesaft. Pisk det sammen. Sæt skålen til side.
  2. Servér de marokkanske Quorn Vegan Nuggets sammen med citron- og myntevinaigretten og den varme kartoffelsalat.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter