Når du besøger vores websted, anvender vi cookies. Det er oplysninger, der gør, at vi kan bibeholde din forbindelse til vores websted. Disse cookies bruges ikke til at indsamle eller gemme oplysninger, der kan identificere personer.

Fyldte auberginer

serves
til personer 4
cooking time
60 min
serves
615 Kcals * pr. portion

med Quorn hakket toppet med fyldig bechamelsauce.

ingredienser

  • 2 auberginer
  • 100 ml. olivenolie
  • 1 hakket løg
  • 1 revet gulerod
  • 1 fed hvidløg
  • 100 ml. hvidvin
  • 200 g. Quorn Hakket
  • 150 g. hakkede tomater
  • Persille
  • 150 g. revet ost
  • 40 g. smør
  • 500 ml. mælk
  • 40 g. hvedemel
  • 2 spsk. citronsaft
  • Muskatnød
  • Salt og peber

Opskrift

  1. Skyl auberginerne grundigt og tilbered dem hele i en forvarmet ovn ved 180 ºC i omkring 20 min. Tag dem derefter ud af ovnen, skær dem i halve og udhul auberginen med en ske og efterlad ca. en halv centimeter rundt i kanten. Hak indmaden fra auberginen og gem det til senere.
  2. Steg de hakkede løg, den revne gulerod og det hakkede hvidløg i en pande til løgene er klare. Tilføj de hakkede tomater og indmaden fra auberginen, smag det til og lad det simre ved middelvarme i 10 minutter, tilføj Quorn hakket og lad det simre i 2 minutter.
  3. Kom auberginerne på en smurt  bageplade med skindet nedad og fyld den med Quorn-blandingen.
  4. Forbered béchamel saucen ved at varme smøret op sammen med melet. Før det bliver brunt, skal du gradvist tilføje mælken og lade det koge sammen I 5 minutter. Smag til med salt, muskatnød og peber. Når bechamelsaucen er kølet ned tilføjes osten. Rør det sammen og hæld det udover de fyldte auberginer. Bag dem ved 220ºC i 20 minutter eller indtil de bliver gyldne.
  5. Server dem med det samme. Hvis du vil tilberede dem i forvejen, kan du varme dem op lige før servering.
  6. Tilføj hakket persille lige inden servering. 
udskriv opskrift
Andre opskrifter,
der måske er noget
for dig