Når du besøger vores websted, anvender vi cookies. Det er oplysninger, der gør, at vi kan bibeholde din forbindelse til vores websted. Disse cookies bruges ikke til at indsamle eller gemme oplysninger, der kan identificere personer.

Overfølsomhed og allergi

Kan jeg være overfølsom over for Quorn?

”Quorn™-produkter har nu været på markedet i over 30 år, hvor der er blevet serveret næsten 3 milliarder Quorn-måltider.

Det er dog vigtigt at være klar over, at Quorn-produkter kan indeholde allergener, som f.eks. æg, mælk og gluten. Disse er angivet tydeligt på bagsiden af emballagen i listen over ingredienser og i afsnittet om allergi.

Der har været sjældne tilfælde af allergiske reaktioner på produkter, som indeholder mykoprotein, der er et medlem af svampe-/skimmelsvampefamilien (fusarium venenatum). Mykoprotein har et højt protein- og fiberindhold, som kan resultere i en overfølsomhedsreaktion hos visse mennesker.

Ifølge den engelske myndighed for fødevarestandarder (Food Standards Agency) ”viser forskning, at mellem 1 ud af 100.000 og 1 ud af 200.000 får en reaktion på det” (Quorn™-produkter).

Al proteinholdig mad kan potentielt give uønskede bivirkninger hos visse forbrugere. Det anslås f.eks., at ca. 1 ud af 200 er overfølsom over for soja.”