Burrito med Quorn fars, sød kartoffel, sorte bønner og chipotle-chili

Sæt fut under aftensmaden med denne friske og smagsfulde opskrift inspireret af det mexicanske køkken. Disse burritoer er pakket med Quorn fars, sød kartoffel og sorte bønner og masser af stærke, lækre smagsoplevelser. Hvis du virkelig elsker stærk mad, så er det bare at give opskriften et ekstra skud chipotle-chili!

Til personer 4

65 mins

A Challenge

845 kcal
(Pr. servering)

28.4g af fedt

Ingredienser

Til farsen:

  • Én pakke Quorn fars
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 hvidt løg, fint hakket
  • 4 hvidløgsfed, knust
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk chipotle-pasta
  • 400 g hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 400 g sorte bønner fra dåse, uden væde
  • Salt og peber efter smag

Til den søde kartoffel:

  • 1 sød kartoffel, skrællet og skåret i tern ca. 2,5 cm på hver side
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk chipotle-flager
  • 1 tsk røget paprika

Til salsaen:

  • 200 g cherrytomater
  • ¼ rødløg, fint hakket
  • ½ stor, rød chili, finthakket og uden frø
  • 1 tsk ekstra jomfru olivenolie
  • Salt og peber efter smag

Tilbehør:

  • 4 store fuldkornstortillaer
  • 200 g langkornede ris, tilberedt efter anvisningerne på pakken
  • Frisk, hakket koriander
  • Icebergsalat
  • Skiveskåret avocado
  • Reven ost
  • Creme fraiche

Fremgangsmåde

  1. Forvarm din ovn til 180 °C / 160 °C (varmluftsovn) / gasmærke 4. Læg de søde kartoffel-tern i et ovnfast fad og hæld olivenolie, røget paprika og chipotle-flager over dem. Placér det ovnfaste fad midt i ovnen og bag den søde kartoffel i 20 minutter. Begynd i mellemtiden at samle farsen.
  2. Varm en dyb stegepande over mellem varme og tilføj olien. Tilføj løgene og steg disse i 2-3 minutter, efter panden er blevet varm. Tilføj hvidløg samt spidskommen, koriander, røget paprika og chipotle og steg blandingen i yderligere 2 minutter. Tilføj de hakkede tomater, tomatpuréen og Quorn farsen. Steg i 10 minutter. Tag den søde kartoffel ud af ovnen, mens du venter på farsen. Tilføj de sorte bønner og de ristede, søde kartoffel-tern til farsen og lad blandingen stege i yderligere 5 minutter, inden den tages af varmen.
  3. Salsaen tilberedes ved at samle alle ingredienserne til denne i en skål; sæt salsaen til side, indtil du er klar til at spise.
  4. Burritoerne samles ved først at varme de fire, store fuldkornstorillaer forsigtigt enten vha. din ovns grillfunktion eller på en tør stegepande. Læg tortillaerne fladt, når de er varme, og fordel ris, koriander, chili, salsa, salat, avocado, reven ost og creme fraice på dem. Burritoerne foldes ved at trække den ene side af tortillaen hen over burritoens midte; brug dine fingre til at sørge for at fyldet er samlet i en rulle. Fold herefter hver side hen over burritoens midte og rul så burritoen, til den er samlet godt. Læg burritoen med folden nedad og skær den i halv, inden den serveres.
  5. Opskriften er til 4 personer, og 1 burrito svarer til 1 portion.