Chia Salsa Burger – Glutenfri

En lækker, glutenfri burger med Quorn fars og frisk tomatsalsa.

Til personer 4

25 mins

Easy

Glutenfri

Ingredienser

  • 1 pakke Quorn fars (300 g)
  • 100 g kogte linser
  • 0,5 dl vand
  • 1 æg
  • 1 spsk fiberhusk
  • 1 spsk pofiber
  • Salt
  • Peber
  • Evt. 2 spsk BBQ-sauce
  • 1 spsk smør/olie til stegning

Salsa med chia:

  • 400 g hakkede tomater
  • 1 spsk honning
  • Saft af 1 lime
  • 1-2 spsk sambal oelek
  • 3 spsk chiafrø
  • Salt

Peber tilbehør:

  • 50 g grønkål
  • 4 glutenfri burgerboller
  • Romainesalat, brudt i stykker
  • Tomat, i skiver
  • Løg i skiver

Fremgangsmåde

  1. Blend alt undtagen Quorn Fars til en glat dej. Lad den stå og hvile i 5-10 minutter.
  2. Tilsæt Quorn Fars og rør rundt ordentligt. Brug en udstiksform til at forme 4 burgere af dejen. Steg burgerne i smør eller olie på middelvarme, ca. 4 minutter på hver side.
  3. Salsa: Si væsken fra tomaterne fra i et kaffefilter. Tilsæt resterende ingredienser og smag til.
  4. Steg grønkålen sprød i smør eller olie på middel varme. Krydr med salt og peber.
  5. Anretning: Burgerbolle, salat, tomat, burger, løg, salsa.