En lækker, glutenfri burger med Quorn fars og frisk tomatsalsa.
Til personer 4
25
mins
Easy
Glutenfri
Ingredienser
1 pakke Quorn fars (300 g)
100 g kogte linser
0,5 dl vand
1 æg
1 spsk fiberhusk
1 spsk pofiber
Salt
Peber
Evt. 2 spsk BBQ-sauce
1 spsk smør/olie til stegning
Salsa med chia:
400 g hakkede tomater
1 spsk honning
Saft af 1 lime
1-2 spsk sambal oelek
3 spsk chiafrø
Salt
Peber tilbehør:
50 g grønkål
4 glutenfri burgerboller
Romainesalat, brudt i stykker
Tomat, i skiver
Løg i skiver
Fremgangsmåde
Blend alt undtagen Quorn Fars til en glat dej. Lad den stå og hvile i 5-10 minutter.
Tilsæt Quorn Fars og rør rundt ordentligt. Brug en udstiksform til at forme 4 burgere af dejen. Steg burgerne i smør eller olie på middelvarme, ca. 4 minutter på hver side.
Salsa: Si væsken fra tomaterne fra i et kaffefilter. Tilsæt resterende ingredienser og smag til.
Steg grønkålen sprød i smør eller olie på middel varme. Krydr med salt og peber.