Cremet suppe med kokos, butternutsquash og Quorn Stykker

Denne thai-inspirerede suppe med spændende smage af citrongræs, kokos og ingefær er perfekt til madpakken eller et let aftensmåltid.

Til personer 4

55 mins

Easy

605 kcal
(Pr. servering)

Ingredienser

  • 1 pakke (250 g) Quorn stykker
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 mellemstor butternutsquash, skrællet, renset og skåret i tern (700 g)
  • 1 løg, hakket
  • 1 spsk reven ingefær
  • 1 spsk reven citrongræs
  • 2 pressede hvidløgsfed
  • ½ tsk salt og ½ tsk peber
  • 750 ml grøntsagsfond
  • 4 spsk sojasauce
  • 1 tsk rørsukker
  • En 400 ml dåse kokosmælk
  • 1 spsk limesaft
  • Skallen af ½ lime
  • 2 kaffirlimeblade
  • 120 g ristede jordnødder
  • ¼ kop finthakket koriander
  • 2 spsk sriracha hot sauce

Fremgangsmåde

  1. Varm olien i en mellemstor kasserolle over mellemvarme. Steg butternutsquashen, løget, ingefæren, citrongræsset, hvidløget, salt og peber i 5-7 minutter, eller indtil ingredienserne begynder at blive bløde. Rør grøntsagsfonden, sojasaucen og rørsukkeret i og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad suppen simre i 15-20 minutter, eller indtil squashen er meget mør. Blend suppen i en blender eller med en stavblender, til den er helt jævn.
  2. Rør kokosmælken og limesaften i suppen og lad den simre igen. Rør Quorn Stykkerne i og lad suppen simre i yderligere 12 minutter.
  3. Fordel den færdige suppe mellem 4 skåle. Pynt med jordnødder, koriander og smag til med sriracha hot sauce.

Tip: Du kan skifte jordnødderne i opskriften ud med cashewnødder, hvis du har lyst.