Lasagne med Quorn fars og squash

Hvis du er vild med de fristende smage fra det italienske køkken, så prøv vores lækre opskrift på en lasagne med Quorn. Frisk selleri, løg og hvidløg steges til perfektion i en himmelsk pesto- og passata-sauce, blandes med Quorn fars og lægges i lag med smagsfulde, grillede squashstrimler og ricotta. Det hele pyntes med cherrytomater og bages i ovnen - så har du en smuk og velsmagende ret. !

Til personer 4

45 mins

A Little Effort

385 kcal
(Pr. servering)

Ingredienser

  • 300 gr. kødfri Quorn fars
  • 2 store squash, skåret i tynde skiver på langs
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, pressede
  • 2 selleristange, skåret i små firkanter
  • 3 spsk. rød pesto
  • 1 terning grøntsagsbouillon, opløst i 100 ml. varmt vand
  • 400 gr. mosede tomater (passata)
  • 3 spsk. frisk basilikum, hakket
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Salt og friskkværnet, sort peber efter smag
  • Ingredienser til lasagnens topping
  • 250 gr. ricottaost
  • 60 ml. cremefraiche med lavt fedtindhold
  • ¼ tsk. muskatnød
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 6 cherrytomater, skåret i halve – kan udelades
  • 30 gr. vegetarisk, hård ost, reven

Fremgangsmåde

  1. Forvarm olien i en stegepande på mellemvarme og steg løget forsigtigt i 4-5 minutter, mens der røres i panden, indtil det begynder at blive blødt. Tilføj hvidløg og selleri og steg i yderligere 2 minutter.
  2. Kom den røde pesto, grøntsagsbouillonen og de mosede tomater i stegepanden. Bring blandingen i kog, og lad den simre i 10 minutter, inden Quorn farsen tilføjes. Læg låg på stegepanden og steg i yderligere 2 minutter. Rør derefter basilikum og oregano i retten og smag til med salt og friskkværnet, sort peber.
  3. Forvarm en grillpande over høj varme og grill squashskiverne i 1-2 minutter på hver side.
  4. Bland ricottaen og crème fraichen samt muskatnød, salt, peber og halvdelen af den hårde ost sammen i en skål.
  5. Fordel de grillede squashskiver i et ovnfast fad, dæk til med Quorn fars-blandingen og fordel derefter endnu et lag af squashskiver herover. Slut af med at tilføje ricotta-toppingen med en ske og pynt med cherrytomater, sort peber og den resterende ost.
  6. Bag lasagnen i en forvarmet ovn på 200 °C/400 °F/gasmærke 6 i 20 minutter.