Paella med Quorn stykker

Denne moderne udgave af den spanske klassiker, en paella lavet med Quorn stykker, er fyldt med ingredienser, der nok skal få mundvandet til at løbe – farverige grønne og gule peberfrugter, grønne bønner og søde tomater steges med Quorn stykker og ris. Det hele smages perfekt til med hvidløg, røget paprika, safran og chili, så den autentiske smag af Spanien opnås. Pynt paellaen med friskhakket persille, oliven og citronbåde, og så har du en smuk ret, som vil glæde enhver señor eller señorita.

Til personer 5

30 mins

A Little Effort

350 kcal
(Pr. servering)

Ingredienser

  • 300 gr. Quorn stykker
  • 2 spsk. grøntsagsolie
  • 1 løg, skåret i tynde skiver
  • 1 rød peberfrugt, skåret i skiver
  • 1 gul peberfrugt, skåret i skiver
  • 200 gr. tynde, grønne bønner, skåret i mundrette stykker
  • 2 hvidløgsfed, pressede
  • 2 tsk. røget paprika
  • Et par trade af safran
  • 1 tsk. mild chilipulver
  • 250 gr. ris
  • 900 ml. grøntsagsbouillon
  • 100 gr. kogte bønner efter eget valg – eks. sorteøjebønner eller kidneybønner
  • 400 gr. friske tomater, skåret i skiver og uden skind
  • 200 gr. frosne ærter
  • 3 spsk. persille, groft hakket
  • Salt og friskkværnet sort peber efter smag
  • Oliven og citronskiver til pynt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm 1 spsk. af olien i en stor stegepande og steg løget, peberfrugterne og bønnerne i 3 minutter. Tilføj herefter hvidløg samt krydderier og steg i yderligere 2 minutter.
  2. Rør risen og bouillonen i, dæk stegepanden til og lad det hele simre i ca. 20 minutter. Husk at røre jævnligt.
  3. Steg i mellemtiden resten af olien sammen med Quorn stykkerne i 2-3 minutter, indtil de er gyldenbrune, og sæt dem derefter til siden.
  4. Skru ned for varmen og tilføj de stegte Quorn stykker, tomater, ærter og grønne bønner til stegepanden med risene. Lad retten blive over varmen i yderligere 5 minutter, inden der smages til med salt og peber. Tag retten af varmen og drys med hakket persille.
  5. Pynt med oliven og citronskiver.