Risotto med perlebyg og Quorn stykker

Gør dig klar til en sand smagssensation. Små blommetomater, citronskal, hvidløg, paprika, hakket persille, spinat og gyldenstegte Quorn stykker serveres på en bund af perlebyg, der er kogt til perfektion; en lækker, cremet dip med yoghurt af mint serveres ved siden af. Det er et lækkert, mættende måltid, hele familien vil elske.

Til personer 4

25 mins

A Little Effort

469 kcal
(Pr. servering)

Ingredienser

  • 1 pakke Quorn stykker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 skalotteløg, udskårne
  • ½ rød peberfrugt, skiveskåren
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk. kværnet paprika
  • 120 gr. perlebyg
  • 600 ml. varm grøntsagsbouillon
  • 100 gr. små blommetomater eller cherrytomater
  • 100 gr. spinat
  • Skallen af ½ citron
  • 2 spsk. hakket persille
  • Salt og sort peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Varm 1 spiseske af olien og steg forsigtigt skalotteløgene og den røde peberfrugt i 3-4 minutter, indtil de bliver bløde. Rør hvidløget og paprikaen i og steg i yderligere 1-2 minutter.
  2. Tilføj perlebyggen og den varme grøntsagsbouillon. Bring det hele i kog, lad retten simre i ca. 20 minutter, indtil bouillonen er fordampet, og perlebyggen er gennemkogt.
  3. Varm i mellemtiden den anden spiseske olie i en sauteringspande og steg Quorn stykkerne i 5-6 minutter, indtil de er gennemstegte. Hold stykkerne varme, indtil de skal bruges.
  4. Skær tomaterne i halve, læg dem på en bageplade med bagepapir og hæld en smule olie over. Bag dem i 8-10 minutter, indtil de er gyldenbrune.
  5. Rør de ristede tomater, citronskallen og persillen i risottoen, fordel retten på to tallerkner og slut af med at tilføje de stegte Quorn stykker.

Tip: Hvis du gerne vil have flere grøntsager i din risotto, kan du tilføje et par håndfulde spinat til retten et par minutter inden, du tager den af varmen.