3 g porcini-svampe, fint hakkede og hældt i grøntsagsfonden, så de kan rehydrere
200 ml hvidvin
100 ml kaffefløde
¼ tsk chiliflager
Salt og sort peber efter smag
100 g friske brødkrummer
1 let pisket æg
1 spsk frisk persille, fint hakket
500 g færdiglavet butterdej
1 æg, pisket let til at pensle dejen
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200°C/400°F/Gasmærke 6
Varm olien i en stor stegepande og steg løget langsomt i 5 minutter, eller indtil det er blødt men ikke brunet. Tilføj hvidløget og champignonerne og steg i yderligere 5 minutter. Rør grøntsagsbouillonen, porcini-svampene og hvidvinen i blandingen. Bring blandingen i kog og lad den så simre i ca. 5 minutter, eller indtil væden er reduceret til det halve. Tilføj kaffefløden og chiliflagerne og lad retten simre, indtil væden igen er reduceret til det halve. Smag til med salt og peber og tag stegepanden af varmen.
Rør Quorn Farsen, brødkrummerne, ægget og persillen i blandingen.
Rul butterdejen ud, indtil den er ca. ½ cm tyk og er nogenlunde firkantet. Hæld fyldet med Quorn Farsen ned i midten af dejen. Træk forsigtigt den kant af dejen, der er længst væk fra dig, over fyldet og hen mod dig, så du former en rulle. Rul forsigtigt videre, indtil dejen dækker fyldet fuldstændigt, og du kan stoppe kanterne af dejen ned under rullen. Fold endekanterne indad, så du sørger for, at rullen er helt tæt, og læg så rullen på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med rigeligt pisket æg og bag rullen i midten af ovnen i 30-35 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.
Quorns vegetariske beef wellington smager dejligt med sæsonens grøntsager og en rig sauce lavet på eks. salvie og cider eller madeira.
Fyldet med Quorn Fars kan laves i forvejen og opbevares i køleskabet, indtil det skal bruges.