Vegetarisk meatloaf med Quorn Stykker og kastanjer
Prøv vores nemme opskrift på en lækker, vegetarisk meatloaf med Quorn Stykker, kastanjer og tranebær. Få masser af inspiration og opskrifter til julens fester fra Quorn.
Til personer 4
65
mins
A Little Effort
267 kcal (Pr. servering)
Ingredienser
300 g Quorn stykker
2 spsk olie
1 stort løg, fint hakket
3 hvidløgsfed, fint hakkede
1½ tsk tørret salvie
200 g blandede svampe, rengjorte og skåret i tern
1 terning grøntsagsbouillon, opløst i 50 ml varmt vand
100 g fuldkornsbrødkrummer
1 let pisket æg
60 g tranebær
80 g afskallede, stuevarme kastanjer, skåret i tern
Smag til med stødt, sort peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 190°C/380°F/gasmærke 5. Dæk en brødform med ca. 1 liters kapacitet med bagepapir.
Varm olien i en stor stegepande over mellemvarme og steg løgene i 4 minutter. Tilføj Quorn Stykkerne, hvidløget og salvien og steg i yderligere 3 minutter. Tilføj derefter svampene og grøntsagsbouillonen og lad dem simre i 5 minutter. Tag stegepanden af varmen og lad hele blandingen simre i yderligere et par minutter.
Hæld halvdelen af blandingen i en blender og lad den køre i 1 minut. Hæld derefter den blendede blanding tilbage i stegepanden og tilføj brødkrummer, æg, tranebær og kastanjer og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
Hæld hele blandingen i brødformen og tryk den godt ned. Dæk brødformen med mere bagepapir og bag din vegetariske meatloaf i 30 minutter; tag så bagepapiret af og bag din vegetariske meatloaf i yderligere 20 minutter.
Tag din vegetariske meatloaf ud af ovnen og lad den stå i 10 minutter, inden den serveres.