Quorn vegetariske tarteletter

Disse tarteletter kan laves med færdiglavet dej, hvilket gør dem hurtige og nemme at smække sammen til en hverdagsmiddag eller som lækre velkomstretter, når du har venner på besøg.

Til personer 10

60 mins

A Challenge

Ingredienser

  • 1 pakke Quorn fileter
  • 2 spsk olie til stegning
  • 1 lille løg, hakket fint
  • 1 stilk selleri, hakket fint
  • 300 g champignoner, skåret i skiver
  • 2 pressede hvidløgsfed
  • 2 tsk frisk timian, hakket fint
  • 1/4 tsk salt og 1/4 tsk. peber
  • 4 tsk mel
  • 200 ml grøntsagsfond
  • 1 spsk Dijonsennep
  • 250 g mørdej
  • 2 forårsløg, skåret i skiver

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 °C. Varm olien i en stor pande over mellemvarme; steg løg, selleri, champignon, hvidløg, timian, salt og peber i ca. 5 minutter, eller indtil løget begynder at blive blødt.
  2. Tilføj Quorn stykker; steg i yderligere 2 minutter. Drys melet over; steg under omrøring i 1 minut. Rør fonden i lidt efter lidt og bring fyldet i kog. Skru lidt ned for varmen; steg under omrøring i 8 til 10 minutter, eller indtil saucen begynder at tykne. Rør sennep i.
  3. Rul i mellemtiden dejen ud på en overflade, der er drysset med mel. Rul dejen ud og udstik 10 cirkler. Placér hver cirkel i en smurt muffinform og tryk dejen godt ned i bunden og ud i siden af hver form. Fordel fyldet lige i formene.
  4. Bag i 18 til 20 minutter, eller indtil dejen er gyldenbryn. Lad tarteletterne køle af i 5 minutter; tag dem derefter ud af formen. Drys løg over. Tip: Hvis du gerne vil gøre tarteletterne endnu sundere, kan du tilføje ærter og gulerødder til fyldet inden bagning.