Skip to main content

Kan jeg være intolerant eller allergisk overfor Quorn?

Quorn®-produkter er blevet nydt i hele verden i over 35 år, og der er i alt serveret flere end 9 milliarder Quorn-måltider.

Det er dog vigtigt at vide, at nogle Quorn-produkter indeholder allergener såsom æg, mælk og gluten. Disse er klart markeret på bagsiden af pakken i varedeklarationen samt under allergirådene.

Der har været sjældne tilfælde af allergiske reaktioner til produkter, der indeholder mycoprotein. Mycoprotein er rig på protein og kostfibre, hvilket kan medføre fødevareintolerans hos visse personer.

En analyse af forekomsten af disse allergiske reaktioner til mycoprotein, foretaget af dr. Steve Taylor fra The Food Allergy Research and Resource Program hos The University of Nebraska i Lincoln, Nebraska, USA, konkluderede, at der over en 15-års periode kun blev rapporteret ét ildebefindende for hver 1,85 millioner portioner Quorn. Dette svarer til, at frekvensen af allergiske reaktioner var én i 24,3 millioner portioner. Dr. Taylors redegørelse af sine systematiske bevisførelse indikerer, at allergiske reaktioner til Quorn-produkter er ekstremt sjældne, og hans konklusioner blev inkluderet i den videnskabelige journal, Current Developments in Nutrition, og kan læses her: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6554455/pdf/nzz021.pdf. Under sit foredrag ved The American Society for Nutritions årlige konference i juni, 2018, fastslog Dr. Taylor, at "Quorn er i min professionelle mening sikrere end mange andre kilder til protein på baggrund af den meget lave prævalens af klager relateret til allergiske reaktioner."

Alle proteinholdige madvarer har potentialet til at give en bivirkning hos visse forbrugere.