Vi har en politik om palmeolie i vores Quorn produkter. Denne politik gælder for alle produkter produceret under Quorn™ varemærket.
Quorn Foods anerkender, at der er en række vigtige miljømæssige og sociale problemstillinger omkring produktionen af palmeolie, en naturlig vegetabilsk olie, der er bredt anvendt i fødevareindustrien.
Vi er medlemmer og aktive støtter af Roundtable on Sustainable Palm Oil, RSPO, som har udviklet en globalt anerkendt standard og certificering af bæredygtigt produceret palmeolie. Dette er en del af vores fortsatte arbejde med at fremme alle aspekter af bæredygtighed i vores forretning.
Vi mener, at det er nødvendigt at bruge et veletableret og anerkendt system, hvis vi vil opnå fremskridt på en større skala og påvirke positivt. Derfor anmoder Quorn Foods alle vores leverandører og industripartnere om at indføre RSPO-standarden.
Marlow Foods bruger en mindre mænge palmeolie, alt sammen bæredygtigt, og vores forbrug af palmeolie udgør faktisk kun 0,0006% af de 63 millioner tons, der årligt produceres globalt (ifølge tal for 2014).
Vores politik omkring brug af palmeolie i produkter under Quorn varemærket er som følger:
1. Vi vil minimere vores brug af palmeolie.
I henhold til vores sundhedsregler går vi efter at bruge de sundest mulige olier i vores produkter. Derfor bruger vi solsikke- og rapsfrøolie, når det er muligt.
2. Vi bruger kun bæredygtig palmeolie
I produkter, hvor det er nødvendigt at anvende palmeolie på grund af dens egenskaber, bruger vi kun bæredygtig palmeolie i henhold til Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO)-standarder. På nuværende tidspunkt betyder det, grundet leveringsmuligheder, at vi bruger både palmeolie, der er produceret bæredygtigt (segredated) og konventionelt (mass balanced). Som mulighederne forbedres, er det vores mål udelukkende at benytte bæredygtig palmeolie fra slutningen af 2017. Fra 2016 benytter vi udelukkende bæredygtig palmeolie i vores nye produkter.
Få mere information om RSPO og deres certificeringsregler på deres hjemmeside www.rspo.org.