Skip to main content
TILBAGE TIL FORSIDEN

EN REVOLUTIONERENDE HISTORIE

Vegetarisk livsstil har været vores fokus, også før det blev trendy. Vi har en lang historie med at udvikle nye vegetariske smagsoplevelser, der er lige så gode for dig som for planeten. Det agter vi selvfølgelig at fortsætte med.
Lord Rank

Det hele begyndte i 1960’erne.

Og med én mands vision om at passe godt på vores verden. Madmangel er et seriøst problem, og den globale befolkning vokser med hastige skridt. Lord Rank indså, at nogen måtte gøre noget, og derfor hav han sine forskere en vigtig opgave.

Konventionelt landbrug kunne ikke følge med efterspørgslen — så Rank begyndte at lede efter et alternativ. Han gjorde det til sin mission at finde en ny, bæredygtig kilde til protein. Og efter at have undersøgt over 3.000 jordprøver fra hele verden, fandt han det, han ledte efter — en mikroorganisme fra svampefamilien ved navn fusarium venenatum.

Og derfra stopede det ikke, før vi havde fundet den perfekte opskrift for både vores kunder og for planeten.

Vi begynder med en lille smule fusarium, som vi lader gro et gennem en fermenteringsprocess, som vi har udviklet og forbedret siden vores spæde start. Når den har groet et par dage, er den klar til at blive høstet.

Fusarium venenatum omdanner kulhydrater til protein, og producerer dermed ‘Quorn mycoprotein’: en proteinrig, bæredygtig madvare, som er fyldt med fibre, har et lavt indhold af mættet fedt. Alt dette gør Quorn mycoprotein yderst nærende.

Eftersom vi begynder med under ét gram fusarium, og lader dette gram gro til over 1.500 ton Quorn mycoprotein gennem hver eneste fermenteringsprocess, er dette en utroligt bæredygtig kilde til protein, som også er god for miljøet.

Det er ren kødfri magi!

Ranks opdagelse transformerede den måde, millioner af os spiser på — og det tal stiger hele tiden. Ved at tilføje æggehvider (eller en plantebaseret proteinblanding til vores veganske produkter), som vi dernæst damper og fryser ned, kan vi skabe en tekstur, der er meget lig teksturen i kyllingekød. Det er ren, kødfri magi.

Rank var udemærket klar over, at Quorn success afhang af produkterns smag, og derfor har vi udviklet nye, uimodståelige måltider lige siden. Quorn-produkter absorberer en masse smag, så derfor elsker vi at eksperimentere med at kombinere spændende krydderier og fremtrylle nye, lækre retter, der passer til alle smagsløg.

Vores mange produkter, såsom Quorn fars, har et lavt indhold af mættet fedt og er fyldt med fibre, og det gør dem både alsidige, sunde og ikke mindst velsmagende. Udover selve Quorn mycoprotein, indeholder Quorn-produkter et væld af andre, naturlige ingredienser, som tilfører dem ekstra næring. På denne måde simulerer vi oplevelsen af at spise kød men med en meget mindre påvirkning af vores miljø.

Lækker mad, der gør vores fælles fremtid lysere

Når du vælger Quorn®, vælger du samtidig at passe på vores planet. Produktionen af Quorn fars benytter 90 % mindre land og udleder 90 % mindre kulstof end kødfars. Det er helt enkelt — jo mere bevidste vi bliver om vores kødforbrug, jo bedre er det for vores planet.

Lord Rank startede en kødrevolution, som vi stadig står forrest for den dag i dag.

Today, millions of people tuck into a huge range of Quorn meals: at breakfast, lunchtime & dinner, or for snacking on the go. And we continue to make Quorn more accessible, developing more Quorn choices for customers all over the world.

Vores mål er at brødføde planeten på en endnu større skala. Det handler ikke om, at det absolut skal være ‘kødfrit’, og ikke om ‘clean eating’ - det handler om at bevare verden omkring os.

Vidste du det?

90%

Quorn spaghetti bolognese har 90% mindre mættet fedt end kødversionen†[1]

3 år

Du nedsætter din udledning af drivhusgas med en mængde svarende til at oplade din telefon i 3 år ved blot at skifte kødfars ud med Quorn fars i ét måltid†[2][3]

12x lavere

Vandforbruget på Quorn fars er 12 gange lavere end hakket oksekød†[2]

Datakilder: † Globalt gennemsnit, 1. McCance and Widdowson (2019), 2. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 3. Forbes (2013)