Skip to main content

Quorns historie handler om at revolutionere den måde, vi spiser på.

En revolution, der fortsætter den dag i dag med udviklingen af nye, kødfri måltider, der både er sunde for vores kroppe og for planeten.

Det hele begyndte i 1960’erne.

Og med én mands vision om at passe godt på vores verden. Madmangel er et seriøst problem, og den globale befolkning vokser med hastige skridt. Lord Rank indså, at nogen måtte gøre noget, og derfor hav han sine forskere en vigtig opgave.

Konventionelt landbrug kunne ikke følge med efterspørgslen — så Rank begyndte at lede efter et alternativ. Han gjorde det til sin mission at finde en ny, bæredygtig kilde til protein. Og efter at have undersøgt over 3.000 jordprøver fra hele verden, fandt han det, han ledte efter — en mikroorganisme fra svampefamilien ved navn fusarium venenatum.

Og derfra stopede det ikke, før vi havde fundet den perfekte opskrift for både vores kunder og for planeten.

Vi begynder med en lille smule fusarium, som vi lader gro et gennem en fermenteringsprocess, som vi har udviklet og forbedret siden vores spæde start. Når den har groet et par dage, er den klar til at blive høstet.

Fusarium venenatum omdanner kulhydrater til protein, og producerer dermed ‘mycoprotein’: en proteinrig, bæredygtig madvare, som er fyldt med fibre, har et lavt indhold af mættet fedt og slet ikke indeholder kolesterol. Alt dette gør mycoprotein yderst nærende.

Eftersom vi begynder med under ét gram fusarium, og lader dette gram gro til over 1.500 ton mycoprotein gennem hver eneste fermenteringsprocess, er dette en utroligt bæredygtig kilde til protein, som også er god for miljøet.

Fyldt med fibre

Lavt indhold af mættet fedt

Ingen kolestorol

Det er ren kødfri magi!

Ranks opdagelse transformerede den måde, millioner af os spiser på — og det tal stiger hele tiden. Ved at tilføje æggehvider (eller en plantebaseret proteinblanding til vores veganske produkter), som vi dernæst damper og fryser ned, kan vi skabe en tekstur, der er meget lig teksturen i kyllingekød. Det er ren, kødfri magi.

Rank var udemærket klar over, at Quorns success afhang af produkterns smag, og derfor har vi udviklet nye, uimodståelige måltider lige siden. Quorn-produkter absorberer en masse smag, så derfor elsker vi at eksperimentere med at kombinere spændende krydderier og fremtrylle nye, lækre retter, der passer til alle smagsløg.

Vores mange produkter, såsom Quorn fars, har et lavt indhold af mættet fedt og er fyldt med fibre, og det gør dem både alsidige, sunde og ikke mindst velsmagende. Udover selve mycoproteinen, indeholder Quorn-produkter et væld af andre, naturlige ingredienser, som tilfører dem ekstra næring. På denne måde simulerer vi oplevelsen af at spise kød men med en meget mindre påvirkning af vores miljø.

Lækker mad, der gør vores fælles fremtid lysere

Når du vælger Quorn®, vælger du samtidig at passe på vores planet. Produktionen af Quorn fars benytter 90 % mindre land og udleder 90 % mindre kulstof end kødfars. Det er helt enkelt — jo mere bevidste vi bliver om vores kødforbrug, jo bedre er det for vores planet.

Vidste du det?

Du reducerer din udledning af drivhusgasser med hvad der svarer til at oplade din telefon i 2 år, når du bytter kødfarsen ud med Quorn fars i bare ét enkelt måltid.

Produktionen af Quorn fars har et vandaftryk, der er 10 gange mindre end produktionen af kødfars.

Produktionen af Quorn fars benytter 90 % mindre vand end produktionen af kødfars.

Lord Rank startede en kødrevolution, som vi stadig står forrest for den dag i dag.

I dag spiser millioner af mennesker Quorn-produkter til dagens forskellige måltider: til morgenmad, frokost, aftensmad eller som en let snack, når de er på farten. Og vi fortsætter med at gøre Quorn mere tilgængeligt og udvikle flere spændende Quorn-produkter til vores kunder verden over.

Vores mål er at brødføde planeten på en endnu større skala. Det handler ikke om, at det absolut skal være ‘kødfrit’, og ikke om ‘clean eating’ - det handler om at bevare verden omkring os.