Planeten

DET STARTER MED DIN SUNDHED

Vi går op i, hvad du spiser. Vi ønsker, at du føler dig godt tilpas og ikke bliver ramt af heldbredsmæssige problemer på grund af fedme. Samtidig vil vi gerne stoppe klimaforandringerne. Overforbrug af kød fører til intensiv kødproduktion, hvilket igen fører til udledning af store mængder kuldioxid. Det har vores planet ikke godt af. Så tak fordi du gør en forskel og tager dig af dig selv og planeten.

ET MINDRE AFTRYK PÅ MILJØET

Vi ønsker, at hele vores produktionskæde skal være bæredygtig. Derfor dyrker og høster vi vores superprotein, Quorns mycoprotein, i enorme fermentorer. Det gode ved denne proces er, at det er meget bedre for klimaet end dyrehold, fordi det kræver mindre vand, producerer færre drivhusgasser og kræver betydeligt mindre jord.

Quorn® er det første, globale brand, der tilbyder alternativer til kød, som har opnået en tredjepartscertificering af sine kulstofaftrykstal; vi kan med stolthed sige, at over 60 % af vores produkter har opnået certificeringen Carbon Trust Footprint.

90%

CO2-udledningen af Quorn fars er mere end 90% lavere end oksekød†[1]

33%

I 2018 viste vores lokaliteters energirelaterede CO2-udledninger ‡ en reducering på 33% sammenlignet med vores udgangspunkt fra 2012[2]

Bæredygtighedsberegner

Det kan virke overraskende, hvor stor indflydelse på vores planet og dit helbred, det kan have at spise kødfrit. Det er ikke bare mængden af kalorier og mættet fedt, du sparer, også dit CO2-aftryk bliver væsentligt lavere.†[1][2]

2 personer, der spiser et kødfrit måltid, sparer

CO2-udledning svarende til at koge 776 kedler vand

Samme antal kalorier som i 3 chokoladekiks

Vand svarende til 17 dage for en person

Fedt svarende til 4 tsk. smør

Bæredygtighed

Læs om alt det, vi allerede har opnået, og få mere at vide om den spændende udvikling og innovative tiltag, der hjælper Quorn på vejen til at blive endnu mere bæredygtig.

Få mere at vide

Bæredygtig palmeolie

Palmeolie er en alsidig råvare, der er god at bruge, fordi den kun skal bruge det halve areal af andre olieproducerende afgrøder. I nogle dele af verden er ulovlig og uansvarlig dyrkning dog en klar årsag til afskovning, sociale konflikter og problemer med menneskerettigheder. Dette kan ikke fortsætte.

Beskyttelse af vandressourcer

I mange dele af verden er vand en knap ressource, som er under stigende pres i takt med den voksende globale befolkning.

12x højere

Vandforbruget på oksekød† er 12 gange højere end Quorn fars†[1]

2,7x højere

Vandforbruget på kylling† er 2.7x højere end Quorn stykker†[1]

16%

I 2018 viste vores lokaliteters vandforbrug‡ en reducering på 16% sammenlignet med vores udgangspunkt fra 2012[2]

SLÅ DÉN, KØD!

Quorn spaghetti bolognese har 90% mindre mættet fedt end kødversionen†[1]

Datakilder: † Globalt gennemsnit, 1. McCance and Widdowson (2019)