Skip to main content
  1. Home
  2. Om Quorn
  3. Vores Planet

Vores Planet

Sund planet

To af de største udfordringer, vores planet står over for, er stigningen i forekomsten af sundhedsproblemer som følge af overvægt, og klimaforandringerne. Det er veldokumenteret, at et overdrevent kødforbrug og den omfattende produktion af kød bidrager væsentligt til disse udfordringer. Vi vil gene hjælpe vores kunder i industrilande til at opdage nye måder at reducere deres kødindtag med 50 % inden 2050, i overensstemmelse med videnskabelige beviser fra eksperter.

Bæredygtighedsberegner

Det kan virke overraskende, hvor stor indflydelse på vores planet og dit helbred, det kan have at spise kødfrit. Det er ikke bare mængden af kalorier og mættet fedt, du sparer, også dit CO2-aftryk bliver væsentligt lavere.†[1][2]

2 personer, der spiser et kødfrit måltid, sparer

CO2-udledning svarende til at koge 776 kedler vand

Samme antal kalorier som i 3 chokoladekiks

Vand svarende til 17 dage for en person

Fedt svarende til 4 tsk. smør

Vi vil formindske vores påvirkning af miljøet

Vores proteinproduktion tager sit udgangspunkt et lidt andet sted, end du måske er vant til — og det er vi meget stolte af. I stedet for at bruge protein fra dyr, benytter vi os af fermentering til at gro og høste vores protein. Denne naturlige process betyder, at vores proteinproduktion er meget bedre for miljøet, fordi den fører til færre drivhusgasser, benytter mindre land og gør mere effektiv brug af det vand, der indgår i processen.

Quorn® er det første, globale brand, der tilbyder alternativer til kød, som har opnået en tredjepartscertificering af sine kulstofaftrykstal; vi kan med stolthed sige, at over 50 % af vores produkter har opnået certificeringen Carbon Trust Footprint.

Carbon Trust - Reducing CO2

CO2-udledningen af Quorn fars er mere end 90% lavere end oksekød†[1]

I 2018 viste vores lokaliteters energirelaterede CO2-udledninger en reducering på 16% sammenlignet med vores udgangspunkt fra 2012.[2]

Bæredygtighed

Læs om alt det, vi allerede har opnået, og få mere at vide om den spændende udvikling og innovative tiltag, der hjælper Quorn på vejen til at blive endnu mere bæredygtig.

Få mere at vide

Bæredygtig palmeolie

Palmeolie er en alsidig råvare, der er god at bruge, fordi den kun skal bruge det halve areal af andre olieproducerende afgrøder. I nogle dele af verden er ulovlig og uansvarlig dyrkning dog en klar årsag til afskovning, sociale konflikter og problemer med menneskerettigheder. Dette kan ikke fortsætte.

Vi er medlemmer af og støtter op om Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO)

Vi benytter kun palmeolie, der er certificeret bæredygtig, og det har vi gjort siden 2014

Vi 'går forrest' i brugen af bæredygtig palmeolie som klassificeret af Verdensnaturfonden (WWF)

Beskyttelse af vandressourcer

I mange dele af verden er vand en knap ressource, som er under stigende pres i takt med den voksende globale befolkning.

Vandforbruget på oksekød er 10 gange højere end Quorn fars†[1]

Vandforbruget på kylling er 2.5x højere end Quorn stykker†[1]

I 2018 viste vores lokaliteters vandforbrug en reducering på 16% sammenlignet med vores udgangspunkt fra 2012.[2]