Skip to main content

PRIVATLIVSPOLITIK

Quorn Foods respekterer dit privatliv og er forpligtet til at beskytte og håndtere dine personlige data i overensstemmelse med gældende databeskyttelseslovgivning. Denne privatlivsmeddelelse forklarer hvordan og hvorfor, vi indsamler, benytter, opbevarer og beskytter dine personlige data. Denne privatlivsmeddelelse udbydes i et opdelt format, hvis du tilgår den via vores hjemmeside, så du kan klikke og se specifikke områder nedenfor.

 1. VIGTIGE OPLYSNINGER OG HVEM VI ER
 2. DE DATA, VI INDHENTER OM DIG
 3. HVORDAN VI INDHENTER DINE PERSONLIGE DATA
 4. HVORDAN VI BRUGER DINE PERSONLIGE DATA
 5. OFFENTLIGGØRELSER AF DINE PERSONLIGE DATA
 6. LANDE DINE PERSONLIGE DATA BLIVER SENDT TIL OG HVORFOR
 7. DATASIKKERHED
 8. TILBAGEHOLDELSE AF DATA
 9. DINE LOVLIGE RETTIGHEDER

1. VIGTIGE OPLYSNINGER OG HVEM VI ER

FORMÅLET MED DENNE PRIVATLIVSERKLÆRING

Denne privatlivsmeddelelse indeholder oplysninger om hvordan vi indsamler og behandler dine personlige data. Det er vigtigt, at du læser denne privatlivsmeddelelse i sammenhold med eventuelle andre privatlivsmeddelelser, vi udbyder i særlige tilfælde, hvor vi indsamler eller behandler personlige data om dig, så du er fuldt ud klar over, hvordan og hvorfor vi bruger dine data. Denne meddelelse fungerer som supplement til andre meddelelser og har ikke til formål at underkende disse.

DATAANSVARLIG

Marlow Foods Limited (handler som Quorn Foods), ("Quorn Foods", "vi", "os" eller "vores"), som er registreret i England og Wales med virksomhedsnr. 01752242 og har sit registrerede kontor på adressen Station Road, Stokesley, TS9 7AB, fungerer som dataansvarlig og er ansvarlig for at behandle dine data.

Vi har udnævnt en data privacy manager, som er ansvarlig for at overse eventuelle spørgsmål relateret til denne meddelelse. Hvis du har spørgsmål, kommentarer eller anmodninger, så kontakt os direkte via de nedenstående oplysninger eller ved at udfylde denne kontaktformular.

KONTAKTOPLYSNINGER

Data privacy managers navn eller titel: David Bigley.

E-mailadresse: dataprivacy@marlowfoods.com.

Postadresse: Data Privacy, c/o IT Team, Quorn Foods, Station Road, Stokesley, North Yorkshire, TS9 7AB.

Du har ret til enhver tid at indgive en klage til din nationale autoritet inden for databeskyttelse; Information Commissioner’s Office (ICO) er den britiske regulator af databeskyttelsesanliggender (www.ico.org.uk). Vi sætter dog stor pris på, hvis du giver os mulighed for at tage os af dine bekymringer, inden du kontakter disse institutioner; derfor opfordrer vi dig altid til at kontakte os som første skridt.

ÆNDRINGER TIL PRIVATLIVSERKLÆRINGEN

Denne udgave blev sidst opdateret d. 17. august 2023; kontakt os, hvis du ønsker at se tidligere udgaver. Eventuelle ændringer, vi foretager til vores privatlivspolitik i fremtiden, slås op på denne side.

LINKS TIL TREDJEPARTER

Vores hjemmeside kan indeholde links til tredjeparters hjemmesider, plug-ins og applikationer. Hvis du klikker på disse links eller aktiverer disse forbindelser, kan dette give tredjeparter tilladelse til at indsamle eller dele data om dig. Vi kontrollerer ikke disse tredjeparters hjemmesider og er ikke ansvarlig for dem. Når du forlader vores hjemmeside, opfordrer vi dig til at læse privatlivsmeddelelsen for hver enkelt hjemmeside, du besøger.

2. DE DATA, VI INDSAMLER OM DIG

Personlige data eller personlige oplysninger er alle former for oplysninger om et individ, hvormed den pågældende person kan identificeres. Dette inkluderer ikke data, hvor din identitet er fjernet (anonyme data).

Vi indsamler, benytter, opbevarer og overfører forskellige former for personlige data om dig, herunder personlige data i 'særkategori', som er inddelt på følgende måde:

 • Identitetsdata er eks. dit navn og din titel.
 • Kontaktdata er eks. din adresse, e-mailadresse og telefonnumre.
 • Tekniske data er eks. din internet protocol address eller IP-adresse, din tidszoneindstilling og -lokation, trafikdata, weblogs, styresystemer og browsertype og andre oplysninger om den teknologi, som de(n) enhed(er), du bruger til at tilgå vores hjemmeside, benytter.
 • Brugsdata er eks. oplysninger om hvordan du bruger vores hjemmeside, samt hvordan din browser interagerer med vores hjemmeside.
 • Marketing- og kommunikationsdata er eks. dine præferencer iht. marketing og andre kommunikationer fra os.
 • Data fra jobansøgninger er eks. oplysninger om din religion, din etnicitet og seksuelle orientering samt oplysninger om din erhvervserfaring og dine andre kvalifikationer.
 • Data fra vores Consumer Club er data, som du oplyser os, hvis du er medlem af vores Consumer Club. Dette kan eks. være oplysninger om dit helbred, herunder dine mad- og smagspræferencer, eventuelle allergener og intolerancer og generelle oplysninger om din husholdning og dens beboeres alder.

I begrænsede tilfælde, som disse er forklaret nedenfor, kan vi behandle personlige data fra særkategorien. Dette inkluderer data, der siger noget om:

 • din race eller etniske identitet;
 • dine religiøse eller filosofiske overbevisninger;
 • oplysninger om dit helbred; og
 • oplysninger om din seksuelle orientering.

Disse kategorier af personlige data anses som værende følsomme og kan derfor modtage særbeskyttelse under relevante lovgivninger. Vi behandler personlige data i særkategorien med særlig varsomhed og iht. vores juridiske forpligtelser; vi benytter kun disse data i tilfælde, hvor der er en specifik og legitim årsag hertil.

Vi kan også indsamle, bruge og dele sammenlagte data, såsom statistiske eller demografiske data, herunder data om dine browsing-handlinger eller -mønstre, til ethvert formål, herunder til administreringen af vores systemer. Sammenlagte data kan udvindes fra dine personlige data men anses ikke for at være personlige data ud fra et juridisk synspunkt, da disse data hverken direkte eller indirekte afslører din identitet.

3. HVORDAN BLIVER DINE PERSONLIGE DATA INDSAMLET?

Vi benytter forskellige metoder til at indsamle data fra og om dig, herunder gennem:

 • Direkte interaktioner. Du kan give is dine data ved at udfylde formularer, korrespondere med os via post, e-mail eller telefon, kommunikere med os gennem vores kanaler på de sociale medier, som vi driver af og til, eller ved at deltage i virtuelle møder eller events med os. Dette inkluderer personlige data, du oplyser, når du:
  • anmoder om, at vi sender marketing til dig;
  • giver os dine oplysninger til et event;
  • deltager i en konkurrence eller kampagne eller udfylder et spørgeskema;
  • benytter eventuelle, interaktive funktioner på vores hjemmeside;
  • kontakter os med spørgsmål, klager eller generel feedback;
  • fungerer som repræsentant for din virksomhed som nøglekontakt, som leverandør og/eller som kunde af Quorn Foods; eller
  • hvis du vælger at deltage i vores Consumer Club eller andre former for undersøgelser.
 • Jobportaler/-hjemmesider og rekrutteringsagenturer – Vi kan indsamle og behandle de personlige data, du oplyser os, med det formål at hjælpe os til at gennemgå din job-/lære- eller praktikantansøgning til os.
 • Automatiserede teknologier eller interaktioner. Når du interagerer med vores hjemmeside, kan vi automatisk indsamle brugsdata og tekniske data om dit udstyr, dine browsing-handlinger og -mønstre og dit generelle internetbrug. Vi indsamler disse ved hjælp af cookies og andre lignende teknologier, (se vores Cookie-politik, hvis du har brug for flere oplysninger).

4. SÅDAN BRUGER VI DINE PERSONLIGE DATA

Vi bruger kun dine personlige oplysninger, når dette er tilladt under de relevante lovgivninger. Vi vil for det meste bruge dine personlige oplysninger i de følgende omstændigheder:

 • I tilfælde, hvor vi har brug for at indgå eller udføre en kontrakt med dig.
 • I tilfælde, hvor det er nødvendigt af hensyn til vores legitime interesser (eller en tredjeparts legitime adresser) samt dine interesser og grundlæggende rettigheder ikke at underkende disse interesser.
 • I tilfælde, hvor det er nødvendigt for at vi kan efterleve en juridisk eller regulatorisk forpligtelse.
 • I visse situationer kan vi bero os på samtykke som den juridiske basis for at behandle dine personlige oplysninger, eks. hvis du frivilligt oplyser personlige data som led i din deltagelse i vores Consumer Club eller hvis du ønsker, at vi sender dig direkte marketingkommunikationer. Du har ret til enhver tid at tilbagetrække dit samtykke ved at kontakte os.

FORMÅL, HVORTIL VI BRUGER DINE PERSONLIGE OPLYSNINGER

Nedenfor har vi beskrevet alle de forskellige måder, hvorpå vi kan bruge dine personlige oplysninger.

Formål/aktivitet Datatype
Administrere vores forhold med dig, herunder ved at behandle og besvare kommunikation, spørgsmål, krav, klager eller uenigheder fra vores kunder Identitet, Kontakt, Marketing og kommunikation, (herunder oplysninger om allergener)
Administrere vores forhold med din organisation, (virksomhedskunder eller leverandører) Identitet, Kontakt, kontaktoplysninger for virksomheder
Gør det muligt for dig at deltage i en præmieudlodning/konkurrence eller skrive en anmeldelse eller udfylde et spørgeskema Identitet, Kontakt, Brug, Marketing og kommunikation
Dele oplysninger om vores nye produkter, de af vores produkter, der er særligt interessante for dig, kampagner og særlige tilbud relateret til vores produkter Identitet, Kontakt, Brug, Tekniske, Marketing og kommunikation
Administrere og beskytte vores virksomhed og vores hjemmeside, (herunder troubleshooting, tests, systemadministration, teknisk support, rapportering og datahosting) Identitet, Kontakt, Tekniske
Bruge dataanalyser til at forbedre vores hjemmeside, produkter/tjenester, marketing, kundeforhold og -oplevelser og vurdere forskellige trends Tekniske, Brug
Behandle jobansøgninger Identitet, Kontakt, Jobansøgning, (herunder race eller etnisk oprindelse, religiøs overbevisning og seksuel orientering)
Drive og administrere vores Consumer Club, herunder produktprøver og feedback/diskussionsgrupper Identitet, Kontakt, Marketing og kommunikation, (herunder oplysninger om allergener)

Vores juridiske basis for at behandle dine personlige data

 • Samtykke: hvor du har givet dit samtykke til brugen, herunder hvis du anmoder om at modtage oplysninger fra os, hvis du har givet os dine oplysninger til marketingformål, eller hvis du indvilliger i at tage del i og give os oplysninger som en del af din deltagelse i vores Consumer Club;
 • Kontrakt: hvor det er nødvendigt at indgå eller udføre vores kontrakt med dig eller for at tage trin efter anmodning fra dig, før vi indgår i en kontrakt med dig;
 • Juridiske forpligtelser: hvor vi skal bruge disse til at overholde vores juridiske forpligtelser;
 • Legitime interesser: hvor vi bruger disse til at opnå en legitim interesser og hvor vores årsager for bruger opvejer eventuelle fordomme til disse databeskyttelsesrettigheder, (dette kan eks. være for at opdatere vores arkiver, opretholde produktsikkerheden, undersøge, hvordan vores kunder interagerer med os og bruger vores produkter/tjenester, udvikle vores virksomhed, som led i vores marketingstrategi, tildele præmier, følge op på spørgeskemaer eller spørgsmål, rekruttere nye ansatte, til overvågnings- og rapportingeringformål ifm. sikringen af lige muligheder, drive vores virksomhed, ifm. IT- og administrationstjenester og netværkssikkerhed, for at hindre svindel og i sammenhænge, hvor vores virksomhed reorganiseres eller som led i omstruktureringen af en eller flere af vores grupper).

Kontakt os, hvis du har brug for detaljer om den juridiske basis, vi beror os på, når vi behandler dine personlige data.

PROMOVERINGSTILBUD FRA OS

Vi kan bruge dine data til at danne os et overblik over, hvad vi mener, du ønsker eller har brug for, eller hvad der kan være af interesse for dig. Det er sådan, vi beslutter, hvilke produkter og tilbud, der kan være relevante for dig, (altså det vi kalder marketing). Du vil kun modtage marketingkommunikationer fra os, hvis du har anmodet om at modtage disse fra os, eller hvis du har givet os dine oplysninger til marketingformål og ikke har fravalgt at modtage sådan marketing.

MARKETING FRA TREDJE PARTER

Vi indhenter dit udtrykkelige samtykke, inden vi deler dine personlige data med nogen former for tredjeparter til marketingformål.

FRAVALG

Du kan til enhver tid bede os eller tredjeparter om at ophøre med at sende marketingbeskeder til dig ved at kontakte os på unsubscribe@quornfoods.com. Hvis du fravælger at modtage disse marketingbeskeder, vil dette ikke gælde for personlige oplysninger i tilfælde, hvor vi har beroet os på et juridisk tilladt brug, som ikke inkluderer dit samtykke, til at behandle den personlige data. Hvis du gerne vil framelde dig vores Consumer Club, så kontakt os på customer.services@quornfoods.com.

COOKIES

Oplysninger om de cookies, vi benytter på quorn.dk , kan ses her.

Du kan kontakte os på customer.services@quornfoods.com, hvis du ønsker flere oplysninger om de cookies, vi benytter på vores hjemmeside.

FORMÅLSÆNDRING

Vi vil kun bruge dine personlige data til de formål, vi indsamler dem til, medmindre vi på et rimeligt grundlag vurderer, at vi har behov for at bruge dem til en anden årsag, og at denne årsag er kompatibel med den oprindelige årsag. Hvis du ønsker at modtage en forklaring på, hvordan behandlingen til det nye formål er kompatibel med det oprindelige formål, så kontakt os.

Bemærk at vi kan behandle eller dele dine personlige data uden dit viden eller dit samtykke i overensstemmelse med de ovenstående regler i tilfælde, hvor dette er tilladt ved lov. Dette inkluderer udvekslingen af oplysninger med andre virksomheder og organisationer, der har til formål at beskytte mod og forhindre bedrageri.

5. OFFENTLIGGØRELSE AF DINE PERSONLIGE DATA

Vi kan dele dine personlige data med de følgende parter:

 • Andre virksomheder under Quorn Foods Group, herunder Quorn Foods Inc. i USA, Quorn Foods Sweden AB i Sverige, Quorn Smart Life GmbH i Tyskland;
 • Vores tjenesteudbydere inkluderer bl.a. dem, der udbyder vores kundetjenester, marketingtjenester og tjenester til IT- og systemadministration, samt dem der støtter vores Consumer Club;
 • Professionelle rådgivere inkluderer bl.a. advokater, bankansatte, revisorer og forsikringsmyndigheder, der udbyder bank-, advokat-, forsinkrings- og revisortjenester til os;
 • His Majesty’s Revenue and Customs (HMRC), regulatorer og andre autoriteter, som kræver, at behandlingsaktiviteter under visse omstændigheder rapporteres;
 • Tredjeparter, til hvem vi kan vælge at sælge, overføre eller fusionere dele af vores virksomhed eller vores aktiver. Alternativt kan vi forsøge at opkøbe andre virksomheder eller fusionere vores virksomhed med deres. Hvis vores virksomhed ændres på denne måde, må de nye ejere bruge dine personlige data på samme måde, som det er beskrevet i denne meddelelse.

Vi kræver, at alle tredjeparter respekterer dine personlige datas sikkerhed og fortrolighed, og at de behandler disse iht. den gældende og relevante lovgivning. Vi tillader ikke, at vores tredjepartstjenesteudbydere bruger dine personlige data til deres egne formål, og vi tillader dem kun at behandle dine personlige data til specifikke formål og i overensstemmelse med vores instrukser.

6. LANDE, DINE PERSONLIGE DATA SENDES TIL, OG ÅRSAGEN HERTIL

Alle personlige data, vi indsamler fra dig eller om dig, opbevares og behandles i Storbritannien eller Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde. Hvis du har kontaktet os fra USA eller Schweiz, kan dine data også opbevares eller behandles i disse lande.

Eftersom Quorn Foods driver virksomhed verden over, kan dine personlige oplysninger dog overføres internationalt. Denne sektioner forklarer, hvornår dette muligvis finder sted, og hvordan vi beskytter dit privatliv og dine rettigheder.

Fra tid til anden kan vi kræve, at personlige oplysninger overføres til vores gruppevirksomheder eller til en ekstern partner eller tredjepart, der befinder sig udenfor Storbritannien eller Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

I tilfælde, hvor vi overfører dine personlige data ud af Storbritannien eller Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde, sørger vi for, at disse behandles under en lignende beskyttelsesgrad, ved at sikre os:

 • at overførslen foretages til et land, som sørger for, at personlige data beskyttes i passende grad;
 • at en risikovurdering er foretaget, og at passende sikkerhedsforanstaltninger er implementeret, (vi kan eks. bruge specifikke kontrakter, der er godkendt til brug af Information Commissioner's Office (ICO) i Storbritannien eller, hvor dette er relevant, iht. GDPR-lovgivningen i EU og Europakommissionen), men det formål at sikre, at overførslen af de personlige data fortsat er beskyttet af et sikkerhedsniveau, der i sin essens svarer til det, der er beskrevet i databeskyttelseslovgivningen i Storbritannien eller EU; eller
 • du har givet os instruks til at gøre dette eller givet os dit samtykke.

Hvis du gerne vil vide mere om internationale overførsler af dine personlige oplysninger, kan du kontakte vores data protection manager på dataprivacy@marlowfoods.com.

7. DATASIKKERHED

Vi har bragt passende sikkerhedsforanstaltninger i stand til at forhindre, at dine personlige oplysninger ved et uheld går tabt, tilgås eller bruges på en uautoriseret måde, eller på anden måde ændres eller offentliggøres. Derudover begrænser vi adgangen til dine personlige data til de ansatte, agenter, entreprenører og andre tredjeparter, som har brug for at have adgang til disse for at udføre vores/deres virksomhed. Disse personer vil kun behandle dine data efter vores instruktioner og er underlagt tavshedspligt.

Vi har bragt procedurer i stand, der har til formål at tage sig af eventuelle mistanker om brud på datasikkerheden og vil informere dig og eventuelle, gældende regulatorer, hvis et sådant finder sted, og dette er passende eller juridisk påkrævet.

8. DATATILBAGEHOLDELSE

Vi vil kun opbevare dine personlige data i det tidsrum, det er nødvendigt for, at vi kan udføre de formål, hvortil vi indsamlede dine personlige data, herunder for at kunne opfylde eventuelle juridiske, regnskabs- eller rapporteringskrav.

Når vi skal bestemme den passende opbevaringsperiode for personlige data, tager vi mængden af data, dataens natur og følsomhed, den potentielle risiko for skade ved uautoriseret brug eller offentliggørelsen af de personlige data, de formål, vi handler de personlige oplysninger til, samt om vi kan opnå disse formål via andre midler og de gældende, juridiske krav i betragtning. Detaljer om opbevaringsperioderne for dine forskellige, personlige data, kan findes i vores opbevaringspolitik, som du kan anmode om at få adgang til ved at kontakte os.

Det er vigtigt, at de personlige oplysninger, vi har om dig, er korrekte og aktuelle. Hold os opdateret, hvis dine personlige oplysninger ændrer sig i løbet af dit forhold med os.

9. DINE JURIDISKE RETTIGHEDER

I visse tilfælde har du rettigheder ifm. dine personlige oplysninger under gældende databeskyttelseslovgivning. Disse inkluderer:

 • Ret til at tilgå dine personlige data (også kendt som en "adgangsanmodning fra et datasubjekt"). Dette giver dig mulighed for at modtage en kopi af de personlige data, vi opbevarer om dig, og tjekke, at vi behandler disse iht. gældende lovgivning.
 • Ret til at rette dine personlige oplysninger. Dette giver dig mulighed for at korrigere eventuelle ufuldstændige eller forkerte data, vi opbevarer om dig; vi kan dog have brug for at bekræfte, at disse nye data er korrekte.
 • Ret til at slette dine personlige oplysninger. Dette giver dig mulighed for at bede os om at slette eller fjerne dine personlige data.
 • Ret til at gøre indvending mod behandlingen af dine personlige data i tilfælde, hvor vi beror os på en legitim interesse (eller en tredjeparts legitime interesse), og dette har indvirkning på dine grundlæggende rettigheder og friheder. I visse tilfælde kan vi udvise, at vi er i besiddelse af overbevisende, legitime årsager til at behandle dine oplysninger, som underkender dine rettigheder og friheder.
 • Ret til at anmode om at indskrænke behandlingen af dine personlige oplysninger. Dette giver dig mulighed for at bede os om at ophøre med at behandle dine personlige oplysninger.
 • Ret til at overføre dine personlige data til dig selv eller en tredjepart. Bemærk at denne ret kun gælder for automatiserede oplysninger.
 • Ret til at tilbagetrække dit samtykke i tilfælde, hvor dette er nødvendigt for, at vi kan behandle dine personlige oplysninger. Dette vil dog ikke have indvirkning på, om eventuelle behandlinger af dine personlige data, der blev udført, inden du trak dit samtykke tilbage, blev udført på et juridisk grundlag. Hvis du tilbagetrækker dit samtykke, er det muligt, at vi ikke kan tilbyde dig visse produkter eller tjenester. Vi vil oplyse dig om dette, hvis det er tilfældet, når du trækker dit samtykke tilbage.

Hvis du gerne vil gøre brug af nogen af disse rettigheder, så kontakt os via e-mail på dataprivacy@marlowfoods.com.

Du skal ikke betale noget gebyr, hvis du ønsker at tilgå dine personlige oplysninger (eller gøre brug af nogen af dine andre rettigheder). Vi kan dig opkræve et rimeligt gebyr, hvis din anmodning på tydeligvis er ubegrundet, repetitiv eller overdreven. Alternativt kan vi i disse tilfælde nægte at efterleve din anmodning.

Det kan være nødvendigt for os at indhente bevis på din identitet. Dette er en sikkerhedsforanstaltning, der sikrer, at personlige data ikke oplyses til personer, der ikke har ret til at modtage dem.

Vi bestræber os på at besvare alle legitime anmodninger inden for en måned. Af og til kan det tage os længere end en måned at besvare din anmodning, hvis denne er særligt kompleks, eller hvis du har indsendt flere anmodninger. I dette tilfælde vil vi give dig besked om dette og løbende holde dig opdateret.