Skip to main content

Oftest stillede spørgsmål

VI HJÆLPER MED GLÆDE

Find svar på alle de ofte stillede spørgsmål, der er blevet stillet om Quorn®-produkter, næringsindhold og holdbarhed.

Oftest stillede spørgsmål

Vælg venligst emne nedenfor.

Bæredygtighed Oftest stillede spørgsmål

Hvorfor er Quorn-produkters emballage fremstillet af plastik?

Vi går som virksomhed meget op i bæredygtighed og vil fortsat arbejde hårdt på at reducere miljømæssige følgevirkninger af vores emballage.

Det er vores mål at nå de følgende milepæle inden 2025:

  1. Gøre, hvad vi kan, for at stoppe problematisk eller unødig brug af emballage, der ikke kan genbruges
  2. Sørge for, at 100 % af vores plastikemballage enten kan genanvendes, genbruges eller komposteres
  3. Sørge for, at 70 % af vores plastikemballage genbruges eller komposteres
  4. Sørge for, at 30 % af vores plastikemballage i gennemsnit fremstilles af genbrugsmateriale

Kan jeg genbruge Quorns emballage?

Du kan genbruge over 70 % af Quorns emballage. Alle vores produkter er udstyret med et genbrugsmærkat, der tydeligt viser, hvordan produktets emballage kan genbruges. Størstedelen af vores emballage kan i stor udstrækning genbruges, men for nogle typer emballage vil genbrugsmulighederne afhænge af faciliteterne i dit nærområde. Inden 2025 er det vores mål, at 100 % af alle vores produkters emballage kunne genbruges.

Hvorfor benytter Quorn palmeolie?

Vi benytter palmeolie i Quorn-produkter, hvor det er nødvendigt for at opnå den dejlige smag og tekstur, du kender Quorn for. Vi følger anbefalingerne fra World Wildlife Fund og benytter kun RSPO-opdelt og certificeret bæredygtig palmeolie. Vi benytter ikke særligt meget palmeolie – blot 0,0001% af den samlede mængde palmeolie, der produceres på globalt plan hvert år.

Du vil måske blive overrasket over at gøre, at palmeolie er en ekstremt effektiv afgrøde, der giver et stort afkast, når det sammenlignes med andre olier, som ville kræve fire til ti gange mere land at producere, hvilket betyder, at det ville have store, miljømæssige konsekvenser, hvis vi erstattede palmeolie med andre olier.

Er den palmeolie, I benytter, bæredygtig?

Ja, Quorn benytter kun 100 % certificeret bæredygtig palmeolie, og det har vi gjort siden 2014. Vi benytter kun certificeret bæredygtig palmeolie, der lever op til de højeste standarder. I 2019 opnåede vi certificeringen 100 % fuldt opdelte distributionskæder af palmeolie af Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO). Dette betyder, at al den palmeolie, vi benytter, er fysisk opdelt fra palmeolie, der ikke er bæredygtig, lige fra møllen til forarbejdningen af det endelige produkt. Vi samarbejder til stadighed med RSPO, vores forhandlere, NGO'er og andre virksomheder for at sikre en verden, hvor palmeolie, der ikke er bæredygtig, slet ikke produceres.

Hvordan kan jeg lære mere om Quorn Foods' klimaaftryk?

Du kan lære mere om vores virksomheds klimaaftryk og vores mange initiativer inden for bæredygtighed i voresBæredygtighedsrapport. I 2021 reducerede vi udledningen af et af de parametre, vi går mest op i – udledningen af drivhusgasser (GHG) pr. produktionston – med 83 % sammenlignet med vores tal fra 2012; vi er meget stolte over dette tal, især når vi husker på vores virksomheds store vækst i denne periode. Men vi stopper ikke der; vi sigter mod netto-nuludleding for vores egen operation i 2030, og for hele vores forsyningskæde i 2040.

Indeholder Quorn-produkter æg fra fritgående høns?

Ja, Quorn-produkter indeholder æg fra fritgående høns. Vi er som virksomhed meget engagerede i at promovere dyrevelfærd, og vi har meget strenge krav til de æg, vi benytter i vores produkter. Quorn har vundet en ‘Good Egg Award’ fra Compassion in World Farming som anerkendelse af dette. Æg fra fritgående høns benyttes i Quorns vegetariske produkter, men vi har også en vegansk produktrække, som i stedet benytter kartoffelprotein som bindemiddel.

Har du stadig brug for hjælp?

Udfyld blot nedenstående formular, så kontakter vi dig.

Vil du hellere tale direkte med os?

Du kan kontakte os på e-mail eller skrive til vores rare kundeserviceteam.

Kundeservice e-mail:

customer.services@quornfoods.com

Adressse til kundeservice:

Consumer Services,
Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR