Skip to main content

Oftest stillede spørgsmål

VI HJÆLPER MED GLÆDE

Find svar på alle de ofte stillede spørgsmål, der er blevet stillet om Quorn®-produkter, næringsindhold og holdbarhed.

Oftest stillede spørgsmål

Vælg venligst emne nedenfor.

Selskab Oftest stillede spørgsmål

Hvor kan jeg købe Quorn?

Du kan købe Quorn i supermarkeder over hele landet. Udvalget af produkter på lager afhænger af forhandleren og kan variere fra butik til butik.

Besøg vores liste over forhandlere, hvis du gerne vil vide mere. Du kan også se detaljerne for alle vores tilgængelige produkter her.

Jeg har en idé til et nyt produkt, hvordan kan jeg dele den med jer?

Vi er altid interesserede i at høre om idéer til nye produkter, så du er mere end velkommen til at kontakte os via. Vores dedikerede produktudviklingsteam, som elsker at finde på nye produkter, vil altid gerne høre fra dig.

Hvordan kan jeg finde rabatkoder til Quorn-produkter?

Vi bruger ikke rabatkoder til Quorn-produkter, men du kan løbende se kampagner for vores produkter i dit lokale supermarked.

Hvordan kan jeg få et arbejde hos Quorn?

Vi er altid på udkig efter talentfulde personer, som har lyst til at arbejde for Quorn og hjælpe os til at opnå vores ambitioner. Så hvis du mener, du har det, der skal til, så tjek de ledige stillinger på vores karriereside. Vi ser frem til at høre fra dig.

Hvordan kan jeg blive forhandler af Quorn-produkter?

Quorn samarbejder med en liste over godkendte forhandlere og har ikke planer om at udvide denne liste på nuværende tidspunkt.

Kan jeg købe Quorn-produkter en gros til min fødevarevirksomhed?

Kontakt os, hvis du gerne vil vide mere om at købe Quorn-produkter en gros på.

Hvor kan jeg lære mere om Quorn?

Hvis du gerne vil være mere om Quorn, så tjek vores hjemmeside, som opdateres jævnligt. Her er et par gode sider at starte - Om os-, Virksomhed- og Quorn mycoprotein-siderne.

Vil I sponsorere mig eller donere til min velgørende organisation?

Hos Quorn har vi en liste over udvalgte velgørende organisationer, som vi støtter regelmæssigt. Vi kan desværre ikke imødekomme nye henvendelser om sponsorater, men vi ønsker dig al mulig held og lykke!

I hvilke lande kan jeg købe Quorn?

Quorn-produkter er tilgængelige i en lang række lande. Du kan få mere at vide om, hvor du kan købe Quorn-produkter, ved at klikke her. Vi har på nuværende tidspunkt ingen planer om at udvide vores virksomhed til andre lande.

Jeg kan ikke finde et specifikt produkt, er I holdt op med at fremstille dette?

Hvis du ikke kan finde et specifikt produkt, så kan du se, om det stadig fremstilles, ved at tjekke vores oversigt over alle vores produkter. Vi arbejder altid på at udvide vores produktrække, men hvis du ikke kan finde et specifikt produkt på vores hjemmeside, fremstilles dette desværre ikke længere. Dette kan være sket af en lang række årsager, heriblandt vores forhandleres ønsker og mangel på efterspørgsel blandt vores kunder.

Foretages der dyreforsøg eller eksperimenter på dyr i udviklingen af Quorn-produkter?

Quorn mycoprotein, som er hovedingrediensen i alle Quorn-produkter, var en helt ny fødevare, da den blev udviklet i 1960’erne og 1970’erne. For at efterleve de krav, der var til regulering af fødevarer, blev der udført en række forsøg, hvor produktet blev fodret til dyr, så vi kunne bekræfte, at Quorn mycoprotein er velegnet som fødevare til mennesker. Forskellige lande har forskellige krav til disse reguleringer, og siden 1995 har der ikke været behov for flere sådanne forsøg med fodring af Quorns mycoprotein til dyr.

Hverken Quorn eller Monde Nissin, som ejer Quorn, vil finansiere, foretage eller bestille dyreforsøg, der ikke er en del af et udtrykkeligt lovkrav.

Er Quorn sikkert?

Absolut.

Quorn blev lanceret i Storbritannien i 1985 og har siden da været en del af over 7 milliarder måltider i flere end 20 forskellige lande. Quorn er salgsgodkendt af verdens førende sundhedsagenturer, herunder US Food & Drug Administration (FDA), Health Canada (HC), Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA), UK Food Standards Agency (FSA) og Food Safety Australia New Zealand (FSANZ).

Så det er altså ikke bare os, men også verdens førende fødevareregulatorer, der har erklæret Quorn for sikkert. Faktisk er dette kun blevet betvivlet én gang via en amerikansk hjemmeside ved navn Centre for Science in the Public Interest (CSPI). Vi må indrømme, at vi er noget forvirrede over, at CSPI – som foregiver at være en organisation, der behandler fødevaresikkerhed – modsætter sig en række sikre produkter, der øger valgmulighederne for os, der gerne vil reducere vores kødindtag og samtidig spise en varieret kost. Hvad der især forvirrer os, er, at der er mange andre fødevarer på markedet med bevist, allergifremkaldende indhold, som CSPI bestemt ikke har været tavs om.

Tag eks. soja; ifølge Food Allergy Research & Education (FARE), er soja “en af de mere almindelige fødevareallergier, især blandt børn og spædbørn.” Men CSPI’s alarmklokker har ikke ringet I dette tilfælde, og de har ikke opfordret til, at produkter, der indeholder soja, fjernes fra supermarkedshylderne, som de har gjort med Quorn-produkter. Dette er særlig interessant, taget i betragtning CSPI’s samarbejde med American Soybean Association (ASA), som angiveligt begyndte tilbage i 1991, og deres positive omtale af soja de seneste år. I 2014 var CSPI’s grundlægger, Michael Jacobson, gæstetaler ved et event, der var sponsoreret af ASA, og samme år udgav CSPI en favorabel rapport omhandlende soja. Vi mener, at offentligheden er fuldt berettiget til at undre sig over, hvor motiverne bag CSPI’s langvarige kampagne mod Quorn egentlig stammer fra.

Du kan lære mere om Michael Jacobson og CSPI her.

Hvis du gerne vil vide mere om ingredienserne i Quorn og eventuelle allergener, så besøg vores side, der er dedikeret til dette emne.

Har du stadig brug for hjælp?

Udfyld blot nedenstående formular, så kontakter vi dig.

Vil du hellere tale direkte med os?

Du kan kontakte os på e-mail eller skrive til vores rare kundeserviceteam.

Kundeservice e-mail:

customer.services@quornfoods.com

Adressse til kundeservice:

Consumer Services,
Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR