Marokkanske Quorn-nuggets
Det er en dejligt let, vegetarisk ret, der er perfekt både til varme sommeraftener og middagsselskaber.
Til personer 4
15 mins
Udfordrende
Vegansk
Lavet med Quorn vegan nuggets
Ingen soja
Rig på kostfiber
Rig på protein
Ingredienser
- 560 g Quorn vegan nuggets
- 2 fed hvidløg
- 2 cm frisk ingefær, skrællet og groftrevet
- 1 tsk (5 ml) cayennepeber
- 2 spsk (30 ml) frisk koriander, hakket
- 2 spsk (30 ml) frisk persille, hakket
- 1 spsk (15 ml) paprika
- 1 1/2 tsk (7,5 ml) stødt spidskommen
- 1/2 tsk (2,5 ml) stødt kanel
- 1 tsk (5 ml) salt
- friskkværnet sort peber
- 125 ml olivenolie
- 1 citron, skal og saft
- olivenolie til stegning
- 450 g kartofler med skræl
- 1 tsk (5 ml) salt
- 3 spsk (45 ml) olivenolie
- 1/2 tsk (2,5 ml) stødt spidskommen
- 1/2 tsk (2,5 ml) stødt ingefær
- 1/2 tsk (2,5 ml) salt
- 1/4 tsk (1,25 ml) friskmalet sort peber
- 1/4 tsk (1,25 ml) stødt koriander
- 1/4 tsk (1,25 ml) cayennepeber
- 1/4 tsk (1,25 ml) stødt allehånde
- en knivspids stødt nellike
- 250 ml sojayoghurt eller vegansk yoghurt
- 2 spsk (30 ml) rødvinseddike
- 125 ml mynte, grofthakket
- 125 ml persille, grofthakket
- skallen fra 1 citron
- skallen fra 1 appelsin
- 1,25 dl sorte oliven, grofthakkede
- 2 citroner, skal og saft
- 125 ml olivenolie
- 1 spsk (15 ml) frisk persille, hakket
- 2 spsk (30 ml) frisk mynte, hakket
- 1/2 tsk (2,5 ml) salt
- friskkværnet sort peber
- 1 spsk (15 ml) honning
- saften fra 1/2 lime
- granatæblekerner og friske mynteblade til pynt (valgfrit)
Fremgangsmåde
Varm kartoffelsalat - tilberedning
- Læg kartoflerne i en stor gryde fyldt med saltet, kogende vand. Kog dem til de lige akkurat er møre. Hæld alt vandet fra og læg kartoflerne i en stor skål. Stil dem stil side og lad dem køle af. Skær dem herefter i både.
- Varm olivenolien op i en lille gryde på mellem-varme og tilsæt alle tørre ingredienser (spidskommen, ingefær, salt, sort peber, koriander, cayennepeber, allehånde og nelliker). Lad det stå i et minut. Hæld den tilsmagte olivenolie over kartoflerne og bland det sammen.
- Tilsæt yoghurt, vineddike, mynte, persille, citronskal, appelsinskal og sorte oliven og bland forsigtigt. Smag til med mere krydderi efter behov og lad det køle af i køleskabet.
Marokkanske Quorn Vegan Nuggets – tilberedning
- Kom hvidløg, ingefær, cayennepeber, koriander, persille, paprika, spidskommen, salt og peber i en foodprocessor og bland det i 2 minutter. Tilsæt olivenolie, citronskal og -saft og kør maskinen i yderligere 30 sekunder. Hæld marinaden over dine Quorn Vegan Nuggets og bland det grundigt. Lad dem marinere i mindst 30 minutter og hæld så den overflødige marinade fra.
- Varm olivenolien op og steg dine Quorn Vegan Nuggets, indtil de er gyldenbrune.
- Citron- og myntevinaigrette – tilberedning
Kom den strimlede citronskal og saften i en lille gryde.
- Varm det op, indtil blandingen begynder at simre, og skallen har opsuget saften. Læg skallen i en lille skål, og tilsæt olivenolie, persille, mynte, salt, peber, honning og limesaft. Pisk det sammen. Sæt skålen til side.
- Servér de marokkanske Quorn Vegan Nuggets sammen med citron- og myntevinaigretten og den varme kartoffelsalat.