1 mellemstor butternutsquash, skrællet, renset og skåret i tern (700 g)
1 løg, hakket
1 spsk reven ingefær
1 spsk reven citrongræs
2 pressede hvidløgsfed
½ tsk salt og ½ tsk peber
750 ml grøntsagsfond
4 spsk sojasauce
1 tsk rørsukker
En 400 ml dåse kokosmælk
1 spsk limesaft
Skallen af ½ lime
2 kaffirlimeblade
120 g ristede jordnødder
¼ kop finthakket koriander
2 spsk sriracha hot sauce
Fremgangsmåde
Varm olien i en mellemstor kasserolle over mellemvarme. Steg butternutsquashen, løget, ingefæren, citrongræsset, hvidløget, salt og peber i 5-7 minutter, eller indtil ingredienserne begynder at blive bløde. Rør grøntsagsfonden, sojasaucen og rørsukkeret i og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad suppen simre i 15-20 minutter, eller indtil squashen er meget mør. Blend suppen i en blender eller med en stavblender, til den er helt jævn.
Rør kokosmælken og limesaften i suppen og lad den simre igen. Rør Quorn Stykkerne i og lad suppen simre i yderligere 12 minutter.
Fordel den færdige suppe mellem 4 skåle. Pynt med jordnødder, koriander og smag til med sriracha hot sauce.
Chefs tip
Du kan skifte jordnødderne i opskriften ud med cashewnødder, hvis du har lyst.