Skip to main content

Quorn Veganske Nuggets med sur-sød sauce

A bowl of Sticky Sweet & Sour Quorn Nuggets served on top of warm rice.

Denne opskrift på Quorn Veganske Nuggets med sur-sød sauce er spækket med lækre smage, som helt sikkert vil falde i god jord hos ungerne. Den saftige ananas, det smagfulde femkrydderi og den revne ingefær skaber tilsammen en fristende og velduftende aroma. De sprøde, gyldne nuggets serveres med stir fry-grøntsager og kogt ris samt sesamfrø, der giver retten ekstra knas.

Til personer 4

30 mins

Midtimellem

316 kcal
(Pr. servering)

11g af fedt

Quorn Vegan Crunchy Nuggets packaging with nutritional information.

Lavet med Quorn vegan nuggets

Ingen soja

Rig på kostfiber

Rig på protein

Ingredienser

Sur-sød sauce:

  • 1 227 gr dåse ananas i egen saft – skær ananassen i bidder
  • 2 tsk majsstivelse
  • 1 spsk sesamolie
  • 2 spsk lys sojasauce
  • 2 spsk honning
  • 3 spsk tomatketchup
  • 1 tsk femkrydderi
  • 2 fed hvidløg – skrællet og revet fint
  • 1 cm ingefær – skrællet og revet fint

Stir fry-grøntsager:

  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 1 stor, rød eller orange peberfrugt – renset og skåret i skiver
  • 1 stort løg - skåret i skiver
  • 130 gr baby majs - skåret i halve
  • 130 gr mangetout-ærter
  • 1 fed hvidløg - skåret i skiver
  • 1 cm ingefær - skåret i tynde strimler
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 spsk lys sojasauce
  • Sesamfrø til pynt

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 °C/gasmærke 7 og klargør en bageplade med bagepapir.
  2. Hæld saften fra dåsen med ananas — gem saften til senere.
  3. Bland sesamolie, soja, honning, tomatketchup, femkrydderi, det revne hvidløg og den revne ingefær i en lille gryde. Bland majsstivelsen med ananassaften og tilføj blandingen til gryden. Varm saucen, indtil den begynder at boble og tykne. Tag gryden af varmen.
  4. Smør de veganske nuggets ind i saucen og læg dem derefter på bagepladen. Bag dine nuggets i 15 minutter, indtil de er sprøde og gyldne. Gem den resterende sauce — den skal varmes og serveres som dip.
  5. Varm olien i en wok eller i en stor stegepande, tilføj de skiveskårne grøntsager og ananassen og steg det hele ved høj varme. Vend grøntsagerne, indtil de er bløde. Lige inden grøntsagerne er klar til servering, skal sesamfrøene og sojasaucen også tilføjes. Rør godt rundt.
  6. Servér de færdige nuggets med kogt ris, den resterende sauce og stir fry-grøntsagerne. Drys med sesamfrø.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter