Sæt fut under aftensmaden med denne friske og smagsfulde opskrift inspireret af det mexicanske køkken. Disse burritoer er pakket med Quorn fars, sød kartoffel og sorte bønner og masser af stærke, lækre smagsoplevelser. Hvis du virkelig elsker stærk mad, så er det bare at give opskriften et ekstra skud chipotle-chili!
1 sød kartoffel, skrællet og skåret i tern ca. 2,5 cm på hver side
1 spsk olivenolie
1 tsk chipotle-flager
1 tsk røget paprika
Til salsaen:
200 g cherrytomater
¼ rødløg, fint hakket
½ stor, rød chili, finthakket og uden frø
1 tsk ekstra jomfru olivenolie
Salt og peber efter smag
Tilbehør:
4 store fuldkornstortillaer
200 g langkornede ris, tilberedt efter anvisningerne på pakken
Frisk, hakket koriander
Icebergsalat
Skiveskåret avocado
Reven ost
Creme fraiche
Fremgangsmåde
Forvarm din ovn til 180 °C / 160 °C (varmluftsovn) / gasmærke 4. Læg de søde kartoffel-tern i et ovnfast fad og hæld olivenolie, røget paprika og chipotle-flager over dem. Placér det ovnfaste fad midt i ovnen og bag den søde kartoffel i 20 minutter. Begynd i mellemtiden at samle farsen.
Varm en dyb stegepande over mellem varme og tilføj olien. Tilføj løgene og steg disse i 2-3 minutter, efter panden er blevet varm. Tilføj hvidløg samt spidskommen, koriander, røget paprika og chipotle og steg blandingen i yderligere 2 minutter. Tilføj de hakkede tomater, tomatpuréen og Quorn farsen. Steg i 10 minutter. Tag den søde kartoffel ud af ovnen, mens du venter på farsen. Tilføj de sorte bønner og de ristede, søde kartoffel-tern til farsen og lad blandingen stege i yderligere 5 minutter, inden den tages af varmen.
Salsaen tilberedes ved at samle alle ingredienserne til denne i en skål; sæt salsaen til side, indtil du er klar til at spise.
Burritoerne samles ved først at varme de fire, store fuldkornstorillaer forsigtigt enten vha. din ovns grillfunktion eller på en tør stegepande. Læg tortillaerne fladt, når de er varme, og fordel ris, koriander, chili, salsa, salat, avocado, reven ost og creme fraice på dem. Burritoerne foldes ved at trække den ene side af tortillaen hen over burritoens midte; brug dine fingre til at sørge for at fyldet er samlet i en rulle. Fold herefter hver side hen over burritoens midte og rul så burritoen, til den er samlet godt. Læg burritoen med folden nedad og skær den i halv, inden den serveres.
Opskriften er til 4 personer, og 1 burrito svarer til 1 portion.