
Winter-power bowl med stegte grøntsager og Quorn Fars
Denne næringsrige vinter-power bowl er spækket med stegte grøntsager, bulgur og Quorn Fars og smager dejligt både som frokost- og aftensmåltidaftenmåltid. Hæld din hjemmelavede vinaigrette med citron og purløg over din vinter-power bowl, og så er den klar til servering!
Til personer 4
65 mins
Midtimellem
661 kcal
(Pr. servering)
38.1g af fedt
(Pr. servering)

Lavet med Quorn fars
Rig på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
Ristede grøntsager:
- 1 stor, sød kartoffel, skrællet og skåret i tern (300 g)
- 2 gulerødder, skrællede og hakkede (180 g)
- 1 rød peberfrugt, hakket (150 g)
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk finthakket timian
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 4 små rødbeder, skrællede og hakkede (250 g)
Power bowl:
- 1 pakke (300 g) Quorn fars
- 2 spsk olivenolie
- 1 lille løg, skåret i tern
- 2 pressede hvidløgsfed
- 1 tsk paprika
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk peber
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk stødt kanel
- 80 g reven grønkål uden stilke
- 400 g kogt bulgur
- 30 g ristede græskarkerner
- 30 g tørrede tranebær
-
Vinaigrette med citron og purløg:
- 30 ml olivenolie
- 2 tsk citronskal
- 2 spsk citronsaft
- 1 tsk honning
- 2 spsk finthakket, frisk purløg
- ½ tsk salt
Fremgangsmåde
Ristede grøntsager:
- Forvarm din ovn til 220 °C/varmluft 200 °C/gasmærke 7. Vend den søde kartoffel, gulerødderne, den røde peber, olivenolie, timian, spidskommen salt og peber i en stor skål. Hæld grøntsagerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for at de er godt fordelt og ikke ligger i lag. Tilføj rødbederne til skålen og vend dem, til de er dækket af den overskydende krydderiblanding. Hæld rødbederne på bagepladen med de andre grøntsager. Steg grøntsagerne i 20-30 minutter, (vend dem halvvejs), eller indtil de er møre.
Power bowl:
- Varm i mellemtiden olien i en stor stegepande over mellemvarme. Steg løgene, hvidløget, paprika, spidskommen, koriander, salt, peber og kanel i 3-5 minutter, indtil løgene begynder at blive bløde. Rør Quorn Farsen i og steg i 2-3 minutter, eller indtil farsen er godt dækket af krydderierne. Rør grønkålen i og steg i yderligere 5-7 minutter, eller indtil den er krympet lidt og er blevet mør.
- Fordel bulguren mellem fire skåle. Tilføj de stegte grøntsager, blandingen med Quorn og grønkål, gedeosten, græskarkernerne og tranebærrene.
Vinaigrette med citron og purløg:
- Pisk olie, citronskal, citronsaft, honning, purløg og salt sammen. Hæld vinaigretten over din power bowl inden servering.
Chefs tip
Hvis du har plads til lidt ekstra selvforkælelse i din power bowl, så prøv at smuldre lidt gedeost over.