Denne næringsrige vinter-power bowl er spækket med stegte grøntsager, bulgur og Quorn Fars og smager dejligt både som frokost- og aftensmåltidaftenmåltid. Hæld din hjemmelavede vinaigrette med citron og purløg over din vinter-power bowl, og så er den klar til servering!
Forvarm din ovn til 220 °C/varmluft 200 °C/gasmærke 7. Vend den søde kartoffel, gulerødderne, den røde peber, olivenolie, timian, spidskommen salt og peber i en stor skål. Hæld grøntsagerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for at de er godt fordelt og ikke ligger i lag. Tilføj rødbederne til skålen og vend dem, til de er dækket af den overskydende krydderiblanding. Hæld rødbederne på bagepladen med de andre grøntsager. Steg grøntsagerne i 20-30 minutter, (vend dem halvvejs), eller indtil de er møre.
Power bowl:
Varm i mellemtiden olien i en stor stegepande over mellemvarme. Steg løgene, hvidløget, paprika, spidskommen, koriander, salt, peber og kanel i 3-5 minutter, indtil løgene begynder at blive bløde. Rør Quorn Farsen i og steg i 2-3 minutter, eller indtil farsen er godt dækket af krydderierne. Rør grønkålen i og steg i yderligere 5-7 minutter, eller indtil den er krympet lidt og er blevet mør.
Fordel bulguren mellem fire skåle. Tilføj de stegte grøntsager, blandingen med Quorn og grønkål, gedeosten, græskarkernerne og tranebærrene.
Vinaigrette med citron og purløg:
Pisk olie, citronskal, citronsaft, honning, purløg og salt sammen. Hæld vinaigretten over din power bowl inden servering.
Chefs tip
Hvis du har plads til lidt ekstra selvforkælelse i din power bowl, så prøv at smuldre lidt gedeost over.