Skip to main content

Hjemmelavede, vegetariske pølsehorn med butternut squash

Det er let at lave lækre, vegetariske pølsehorn med butternut squash med vores opskrift. De vegetariske pølsehorn er den perfekte snack, når der skal julehygges.

Til personer 20

60 mins

Udfordrende

253 kcal
(Pr. servering)

Vegetarian Quorn Mince product packaging with nutritional information

Lavet med Quorn fars

Rig på protein

Glutenfri

Ingen soja

Ingredienser

  • 300 g Quorn fars
  • 500 g butternut squash, skrællet, renset og skåret i store både
  • ½ tsk tørrede chiliflager
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 løg, fint hakkede
  • 3 hvidløgsfed, knuste
  • 2 spsk tørret salvie
  • En knivspids stødt kryddernellike efter smag
  • 50 g hård, vegetarisk ost, reven
  • 1 stort æg, let pisket
  • Hvedemel til at rulle dejen ud med
  • 2 pakker butterdej

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200°C/400°F/gasmærke 6.
  2. Fordel din butternut squash jævnt i et ildfast fad og hæld 2 spsk af olien og chiliflagerne over; smag til med salt og peber. Sørg for at squashen er godt dækket af de yderligere ingredienser og steg den i 35 minutter, eller indtil den er mør. Kør derefter den stegte squash i en blender i ca. 20 sekunder.
  3. Varm i mellemtiden den resterende olie i en stegepande og steg løgene i 7 minutter, eller indtil de er bløde. Tilføj hvidløget, salvien og de stødte kryddernelliker og steg i yderligere 3 minutter. Stil stegepanden til side.
  4. Bland squashen med Quorn Farsen, den vegetariske ost og løgblandingen. Rør halvdelen af det piskede æg i.
  5. Drys dit køkkenbord med lidt mel og rul butterdejen ud, til den er ca. ½ cm tyk og er formet nogenlunde som en firkant, der er 20 cm bred og 45 cm lang. Skær dejen i to dele.
  6. Pensl siderne af dejen med det piskede æg. Hæld pølsefyldet i midten af dejen, så det ligger i en vertikal linje. Fold derefter dejen sammen og knib den sammen, så pølsehornet er helt tæt. Brug dine fingre eller en gaffel til at trykke dejen sammen i enderne.
  7. Skær pølsehornet i mundrette stykker og pensl yderligere med det piskede æg. Bag pølsehornene i 20 til 25 minutter, eller indtil de er gyldenbrune.

TIP: de vegetariske pølsehorn smager dejligt dyppet i tranebærsauce eller en rig sovs med løg.

Serveringsforslag: du kan også lave et hovedmåltid med opskriften. Dette kan du gøre ved enten at forme dejen til en pakke eller flette og bage den i 30 minutter.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter