Hvis du er vild med de fristende smage fra det italienske køkken, så prøv vores lækre opskrift på en lasagne med Quorn. Frisk selleri, løg og hvidløg steges til perfektion i en himmelsk pesto- og passata-sauce, blandes med Quorn fars og lægges i lag med smagsfulde, grillede squashstrimler og ricotta. Det hele pyntes med cherrytomater og bages i ovnen - så har du en smuk og velsmagende ret.
!
1 terning grøntsagsbouillon, opløst i 100 ml. varmt vand
400 gr. mosede tomater (passata)
3 spsk. frisk basilikum, hakket
1 tsk. tørret oregano
Salt og friskkværnet, sort peber efter smag
Ingredienser til lasagnens topping
250 gr. ricottaost
60 ml. cremefraiche med lavt fedtindhold
¼ tsk. muskatnød
½ tsk. salt
½ tsk. sort peber
6 cherrytomater, skåret i halve – kan udelades
30 gr. vegetarisk, hård ost, reven
Fremgangsmåde
Forvarm olien i en stegepande på mellemvarme og steg løget forsigtigt i 4-5 minutter, mens der røres i panden, indtil det begynder at blive blødt. Tilføj hvidløg og selleri og steg i yderligere 2 minutter.
Kom den røde pesto, grøntsagsbouillonen og de mosede tomater i stegepanden. Bring blandingen i kog, og lad den simre i 10 minutter, inden Quorn farsen tilføjes. Læg låg på stegepanden og steg i yderligere 2 minutter. Rør derefter basilikum og oregano i retten og smag til med salt og friskkværnet, sort peber.
Forvarm en grillpande over høj varme og grill squashskiverne i 1-2 minutter på hver side.
Bland ricottaen og crème fraichen samt muskatnød, salt, peber og halvdelen af den hårde ost sammen i en skål.
Fordel de grillede squashskiver i et ovnfast fad, dæk til med Quorn fars-blandingen og fordel derefter endnu et lag af squashskiver herover. Slut af med at tilføje ricotta-toppingen med en ske og pynt med cherrytomater, sort peber og den resterende ost.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn på 200 °C/400 °F/gasmærke 6 i 20 minutter.