Chia Salsa Burger – Glutenfri
En lækker, glutenfri burger med Quorn fars og frisk tomatsalsa.
Til personer 4
25 mins
Ligetil
Glutenfri
Lavet med Quorn fars
Rig på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 1 pakke Quorn fars (300 g)
- 100 g kogte linser
- 0,5 dl vand
- 1 æg
- 1 spsk fiberhusk
- 1 spsk pofiber
- Salt
- Peber
- Evt. 2 spsk BBQ-sauce
- 1 spsk smør/olie til stegning
Salsa med chia:
- 400 g hakkede tomater
- 1 spsk honning
- Saft af 1 lime
- 1-2 spsk sambal oelek
- 3 spsk chiafrø
- Salt
Peber tilbehør:
- 50 g grønkål
- 4 glutenfri burgerboller
- Romainesalat, brudt i stykker
- Tomat, i skiver
- Løg i skiver
Fremgangsmåde
- Blend alt undtagen Quorn Fars til en glat dej. Lad den stå og hvile i 5-10 minutter.
- Tilsæt Quorn Fars og rør rundt ordentligt. Brug en udstiksform til at forme 4 burgere af dejen. Steg burgerne i smør eller olie på middelvarme, ca. 4 minutter på hver side.
- Salsa: Si væsken fra tomaterne fra i et kaffefilter. Tilsæt resterende ingredienser og smag til.
- Steg grønkålen sprød i smør eller olie på middel varme. Krydr med salt og peber.
- Anretning: Burgerbolle, salat, tomat, burger, løg, salsa.