Cremet pot pie med fennikel, champignoner, camembert og Quorn Fileter
Denne lækre, vegetariske pot pie er den perfekte blanding af cremet camembert, fennikel og brune champignoner og giver dig en ret, der er perfekt til de kolde måneder og weekendens hyggelige middage. Servér din pot pie med en enkel salat af vinterens grøntsager.
Til personer 4
75 mins
Udfordrende
573 kcal
(Pr. servering)
34.5g af fedt
(Pr. servering)
Lavet med Quorn fileter
Rig på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 1 pakke (312 g) Quorn fileter, tøet op og hakket groft i tern
- 40 ml vegetabilsk olie
- 250 g brune champignoner, skåret i skiver
- 3 skalotteløg, hakkede
- 1 fennikel, hakket (150 g)
- 1 gulerod, hakket (105 g)
- 1 spsk finthakket timian
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
- 40 g almindeligt mel
- 180 ml mælk og ekstra til at pensle dejen
- 200 ml grøntsagsfond
- 100 g vegetarisk camembert, skåret i tern
- 1 ½ tsk Dijonsennep
- 2 spsk finthakket, frisk persille (5 g)
- 1 butterdejsplade (170 g)
Fremgangsmåde
- Forvarm din ovn til 220 °C/varmluft 200 °C/gasmærke 7. Varm olien i en stor stegepande over mellemvarme. Tilføj champignonerne, når olien er godt varm, og steg dem med ¼ tsk salt og ¼ tsk peber i 5-8 minutter, eller indtil de begynder at blive brune, mens du rører jævnligt. Rør skalotteløgene, fenniklen, gulerødderne og timianen i. Steg i 3-5 minutter, eller indtil grøntsagerne begynder at blive brune.
- Drys mel over grøntsagerne og rør det derefter i grøntsagerne, der steges i yderligere 2 minutter. Pisk langsomt mælk og grøntsagsfond i stegepanden, indtil du har en jævn blanding. Bring retten i kog under konstant omrøring. Skru ned for varmen og rør jævnligt i retten i 3-5 minutter, eller indtil saucen begynder at tykne. Skru yderligere ned for varmen og rør camembert, Dijonsennep og resten af saltet og pebret i retten. Lad retten simre i yderligere 1-2 minutter, eller indtil osten er smeltet og jævnt fordelt. Tag stegepanden af varmen og lad den køle helt ned, inden Quorn Fileterne og persillen røres i.
- Skær butterdejen til efter behov, så passer over et mellemstort ildfast fad eller en tærteform og hænger lidt ud over kanten. Hæld blandingen med Quorn Fileterne og champignonerne i dit ildfaste fad eller din tærteform. Dæk til med butterdej og tryk dejens kanter ned i et fint mønster, som du selv bestemmer. Sørg for at skære en lille åbning midt i din pot pie, så dampen kan slippe ud, og pensl til sidst dejen med lidt mælk.
- Sæt dit ildfaste fad eller din tærteform på en bageplade og bag din pot pie i ovnen i 30 minutter, eller indtil dejen er gyldenbrun, og fyldet bobler let.
Chefs tip
Retten kan pyntes med timian eller hakket persille, hvis du har lyst.