Skip to main content

Grillet Teriyaki Quorn Fileter og Ananas Buddha Bowl

A bowl filled a salad of quinoa, lettuce, red cabbage, red pepper, carrot, spring onion, edamame, cucumber, and radish, topped with two skewers of grilled Quorn Fillet pieces and pineapple and coriander, chilli, sesame seeds, peanuts, and wedges of lime.

Hold dig frisk og sund til sommer med denne lækre orientalsk inspirerede Buddha bowl. Den er perfekt til grillen, men kan også steges på en grillpande.

Til personer 4

40 mins

Midtimellem

280 kcal
(Pr. servering)

8.9g af fedt

20 g fibre
(Pr. servering)

A bag of Quorn Fillets showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Lavet med Quorn fileter

Rig på protein

Glutenfri

Ingen soja

Ingredienser

Til grillspydene:

  • 1 pakke Quorn fileter, optøet
  • 2 skiver frisk ananas eller fra dåse

Til teriyaki marinaden:

  • 150ml vand
  • 3 spsk. tamari
  • 1 spsk. sesam olie
  • 1 spsk. mirin
  • ½ spsk. ahornsirup
  • ½ spsk. arrowroot pulver
  • 1 hvidløgsfed, hakket
  • 1 spsk. frisk ingefær, revet
  • ¼ tsk. sort peber

Til salaten:

  • 1 pakke færdiglavet quinoa
  • 80g romainesalat, skåret i strimler
  • 50g rødkål, skåret i strimler
  • ½ rød peberfrugt, tyndt skåret
  • 1 gulerod, skåret i strimler
  • 2 forårsløg, finthakket

Pynt:

  • 80g kogte edamame bønner
  • 1/2 agurk, skåret i strimler
  • 4 radiser, fint skåret
  • 5g frisk koriander, finthakket
  • 1 rød chilipeber, finthakket
  • 1 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 spsk. jordnødder, knust
  • 4 skiver limefrugt

Fremgangsmåde

  1. For at lave grillspydene, anbring Quorn Fileterne og ananas skiverne på de våde træspyd. Sæt til side.
  2. For at lave teriyaki marinaden, læg alle ingredienserne i en lille pande og sæt den på mellem varme. Pisk ingredienserne sammen indtil sovsen bliver tyk. Pensl ¾ af denne blanding på grillspydene.
  3. Anbring grillspydene på en forvarmet gas eller trækulsgrill og steg i 12-15 minutter, vend en gang imellem, så de bliver stegt jævnt. Når de er færdige, fjern fileterne og ananassen fra grillspydene. Skær fileterne diagonalt og grovhak ananassen. Sæt til side.
  4. For at lave salaten, tag en stor skål og bland sammen quinoa, salat, rødkål, rød peberfrugt, gulerod og forårsløg. Del salaten i fire serveringsskåle og anbring i Buddha bowl stil, de grillede fileter, grillet ananas, edamame bønner, agurkestrimler og radisser på toppen. Pynt med koriander, rød chilifrugt, sesamfrø, knuste jordnødder og lime skiver. Hæld den resterende teriyaki sovs over til servering.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter