Opskrifter

Varm og krydret couscous-salat med vegetariske Quorn fileter

Rate
(63)
Vurder denne opskrift

Strimler af saftige Quorn fileter tilberedes med en sød og krydret sauce og serveres på en luftig bund af couscous og ristet butternut squash, peberfrugter og cherrytomater. Couscous-salaten pyntes med ristede pinjekerner, forårsløg og koriander.

Til personer 4

60 min

Udfordrende

322 kcal
(Pr. servering)

12.1 g af fedt

Lavet med Quorn fileter

Rig på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

Sauce
  • 4 vegetariske Quorn fileter
  • 1 spsk. vegetabilsk olie
  • ½ tsk. chilipulver, stærk
  • ½ tsk. kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. farin
  • 80 ml. ananassaft
  • 2 tsk. mangochutney
Salat
  • ½ butternut squash, skåret i tern af 3 cm x 3 cm
  • 1 rød eller gul peberfrugt
  • renset og skåret i skiver
  • 160 gr. cherrytomater
  • 1 tsk. olivenolie
  • 120 gr. couscous
  • 200 ml. kogende vand
  • 20 gr. ristede pinjekerner
  • 1 forårsløg, skåret i skiver
  • Saften af en ¼ lime
  • Friskhakket koriander

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 C/gasmærke 6.
  2. Varm olien i en tykbundet pande. Tilføj chili, kanel og ingefær og steg krydderierne i 1 minut. Skru ned for varmen, tilføj farinen og steg blandingen i yderligere 30 sekunder.
  3. Tilføj ananassaft og mangochutney. Bring saucen i kog og skru derefter ned for varmen og lad den simre i 15 minutter, eller indtil saucen er tyknet.
  4. Læg Quorn fileterne på en bageplade og hæld den færdige sauce over dem.
  5. Bag Quorn fileterne i 10-12 minutter, eller indtil fileterne er gennemvarmede. Tag fileterne ud af ovnen og brug to gafler til at rive dem i strimler. Hold fileterne varme, hvis du gerne vil servere din færdige salat, mens denne er varm.
  6. Læg butternut squash, peberfrugter og cherrytomater på en anden bageplade. Hæld olie over grøntsagerne og bag dem i 25-30 minutter, indtil de er gyldne og møre.
  7. Sæt vandet i kog i en stor gryde, mens grøntsagerne er i ovnen. Hæld couscous i vandet, tag gryden af varmen og dæk den til. Lad gryden stå i 10 minutter.
  8. Rør grøntsagerne i den færdige, bløde couscous og hæld desuden olivenolie og frisk limesaft i gryden.
  9. Læg filetstrimlerne oven på salaten. Pynt med ristede pinjekerner, koriander og forårsløg og servér salaten varm eller kold.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter