Sunde, hjemmelavede, vegetariske chipotle-tacos
Nyd dette moderne twist på de traditionelle tacos med en opskrift, der oser af røget smag og chipotle-jalapeños. Chipotle-pastaen blandes med hvidløg og løg og passer perfekt til cremet avocado, syrlige, syltede løg og sprøde tacoskaller. Det er en nem måltidsidé, der med garanti giver hele familien lyst til at samles om bordet.
Til personer 4
55 mins
Ligetil
209 kcal
(Pr. servering)
Lavet med Quorn fars
Rig på protein
Glutenfri
Ingen soja
Ingredienser
- 175 g Quorn fars
- 1 spsk solsikkeolie
- 1 mellemstort løg, finthakket
- 2 pressede hvidløgsfed
- 1-2 spsk. chipotle-pasta (Efter smag. Hvis du ikke kan finde chipotle-pasta, kan chiliflager eller -sauce også bruges).
- 1 grøntsagsbouillonterning, smuldret
- 390 g hakkede tomater
- 2 spsk tomatpuré
- 50 ml vand
- 400 g kidneybønner, drænede og rensede
- En håndfuld hakket koriander
- Salt og peber efter smag
Lyserøde, syltede løg:
- 1 rødløg, skåret fint
- Saften af 1 lime
- Saften af 1 appelsin
Serveres med:
- Tacoskaller (2 eller 3 pr. person)
- Hakket salat
- Avocado i tern med limesaft
- Reven ost
- Creme fraiche (eller neutral, usødet yoghurt)
Fremgangsmåde
- Forvarm olien i en stor stegepande og steg løget, indtil det er blødt men ikke brunet. Tilføj hvidløg og steg i yderligere 3-4 minutter. Tilføj chipotle-pastaen samt grøntsagsbouillonterningen og rør godt sammen.
- Tilføj tomater, tomatpuré og ca. 50 ml vand. Steg i 15 minutter, indtil tomaterne begynder at falde fra hinanden; tilføj mere vand, hvis blandingen bliver for tør.
- Tilføj Quorn fars og kidneybønner og steg i yderligere 8-10 minutter. Smag blandingen til og rør derefter den hakkede koriander i.
- Den færdige tacosauce serveres i en tacoskal med hakket salat, avocado i tern, de lyserøde, syltede løg og lidt reven ost. Du kan også spise din tacoskal med lidt creme fraiche for at afbalancere smagen.