Opskrifter

Vegetarisk lasagne

Rate
(81)
Vurder denne opskrift

Tag smagene fra Italien med ind i dit køkken med dette sundere alternativ til en klassiker fra de varmere himmelstrøg - lasagnen. Luksuriøse lag af pasta, cremet bechamelsauce og rig ragu samt lækker Quorn fars gør det helt umuligt at modstå både første og anden portion!

Til personer 4-6

40 min

Midtimellem

563 kcal
(Pr. servering)

24 g af fedt

Lavet med Quorn fars

Rig på protein
Glutenfri
Ingen soja

Ingredienser

  • 500 g Quorn fars
  • 2 spiseskefulde ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g blandet bladselleri, gulerødder og løg, finthakket
  • 500 g tomatpuré
  • Salt og sort peber
  • 1 lille håndfuld basilikumblade
  • 1 rosmarinkvist
  • 1 liter sojamælk
  • 80 g smør
  • 60 g mel
  • En knivspids muskatnød
  • sort peber efter behov
  • 500 g lasagneplader
  • 150 g Parmigiano Reggiano

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.
  2. Lav en sovs med selleri, gulerod og løg og vend i 5-10 minutter, indtil grøntsagerne er blevet bløde. Tilføj tomatpuréen, basilikum, rosmarin, salt og peber, få det op at koge, og lad så saucen simre i 20 minutter. Tilføj Quorn Farsen og rør rundt med jævne mellemrum.
  3. For at lave bechamelsovsen skal du smelte smøret i en kasserolle, hælde og røre melet i, og lade det opvarme i 2-3 minutter. Hæld langsomt og gradvist sojamælken i, mens du rører rundt uafbrudt. Få det op at koge, og lad det så simre i 5-10 minutter. Tilføj muskatnødden.
  4. Tilbered pastaen i kogende, saltet vand i 3-4 minutter. Hæld al væden fra.
  5. Læg en spiseske sovs i bunden af en dyb bradepande, dæk den med et lag lasagneplader, tilføj en skefuld sovs og en skefuld bechamelsovs, rør det lidt sammen og drys lidt Parmigiano Reggiano henover; gentag så processen indtil du har nået det antal lag, du gerne vil have. Endelig skal du tilføje bechamelsovsen, en smule kødsovs og så drysse en gavmild mængde parmesan ud over, og derefter bage lasagnen i 30 minutter.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter