Skip to main content

Cremet suppe med kokos, butternutsquash og Quorn Stykker

Denne thai-inspirerede suppe med spændende smage af citrongræs, kokos og ingefær er perfekt til madpakken eller et let aftensmåltid.

Til personer 4

55 mins

Ligetil

605 kcal
(Pr. servering)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Lavet med Quorn stykker

Rig på protein

Glutenfri

Lavt indhold af mættet fedt

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • 1 pakke (250 g) Quorn stykker
  • 2 spsk kokosolie
  • 1 mellemstor butternutsquash, skrællet, renset og skåret i tern (700 g)
  • 1 løg, hakket
  • 1 spsk reven ingefær
  • 1 spsk reven citrongræs
  • 2 pressede hvidløgsfed
  • ½ tsk salt og ½ tsk peber
  • 750 ml grøntsagsfond
  • 4 spsk sojasauce
  • 1 tsk rørsukker
  • En 400 ml dåse kokosmælk
  • 1 spsk limesaft
  • Skallen af ½ lime
  • 2 kaffirlimeblade
  • 120 g ristede jordnødder
  • ¼ kop finthakket koriander
  • 2 spsk sriracha hot sauce

Fremgangsmåde

  1. Varm olien i en mellemstor kasserolle over mellemvarme. Steg butternutsquashen, løget, ingefæren, citrongræsset, hvidløget, salt og peber i 5-7 minutter, eller indtil ingredienserne begynder at blive bløde. Rør grøntsagsfonden, sojasaucen og rørsukkeret i og bring det hele i kog. Skru ned for varmen og lad suppen simre i 15-20 minutter, eller indtil squashen er meget mør. Blend suppen i en blender eller med en stavblender, til den er helt jævn.
  2. Rør kokosmælken og limesaften i suppen og lad den simre igen. Rør Quorn Stykkerne i og lad suppen simre i yderligere 12 minutter.
  3. Fordel den færdige suppe mellem 4 skåle. Pynt med jordnødder, koriander og smag til med sriracha hot sauce.

Chefs tip

Du kan skifte jordnødderne i opskriften ud med cashewnødder, hvis du har lyst.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter