Skip to main content

Mexicanske taco-kurve med korianderris

Nyd dette moderne twist på de traditionelle tacos med en opskrift, der oser af smagen af røg og chipotle-jalapeños. Chipotle-pastaen blandes med hvidløg og løg og passer perfekt til mexikansk salsa, creme fraiche og sprøde tortillakurve. Det er en nem måltidsidé, der med garanti giver hele familien lyst til at samles om bordet.

Til personer 2

20 mins

Ligetil

540 kcal
(Pr. servering)

24g af fedt
(Pr. servering)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Lavet med Quorn stykker

Rig på protein

Glutenfri

Lavt indhold af mættet fedt

Ingredienser

  • 175 g Quorn stykker
  • 2 spsk vegetabilsk olie
  • 1 stort løg, hakket
  • 1 tsk stødt kanel
  • 3 hvidløgsfed, pressede
  • 50 g rosiner
  • 1 spsk chipotle-puré
  • 1 spsk kakaopulver
  • 60 g ristede pinjekerner
  • 2 ancho-chilier, varmet i 2-3 minutter på en tør pande og derefter rehydreret i grøntsagsbouillon i 10 minutter (alternativt kan grillede, røde pebre bruges)
  • 150 ml grøntsagsbouillon
  • Saften af 1 lime
  • Creme fraiche som tilbehør
  • 4 majs- eller hvedetortillas (ca. 25 cm i diameter)
  • 1 lille rødløg, skåret i ringe
  • 1 stor tomat, skåret i små terninger
  • 1 lille løg, skåret i små terninger
  • En håndfuld frisk koriander, hakket fint
  • Saften af ½ lime
  • En knivspids salt og sort peber
  • 320 g kogte, hvide ris, stadig varme
  • 1 stort rødløg, hakket groft og stegt
  • 1 rød peberfrugt, hakket groft og stegt
  • 1 stort bundt frisk koriander, hakket fint
  • Saft og skræl af 1 lime

Fremgangsmåde

  1. Forvarm 1 spsk vegetabilsk olie over mellemvarme og steg Quorn Stykkerne i 4-5 minutter, indtil de er gyldne. Tag Quorn Stykkerne af panden og steg løgene i den overskydende olie; tilføj kanelen, rosiner, chipotle-puréen, kakaopulveret, de ristede pinjekerner, ancho-chilierne, grøntsagsbouillonen og limesaften. Bring blandingen i kog og hæld den derefter i en food processor og blend, indtil den er jævn. Hæld saucen tilbage på panden og varm den let. Rør derefter de stegte Quorn Stykker i saucen.

  2. Nu er det tid til at lave taco-kurvene: læg et stykke bagepapir i en forvarmet ovn (170 ˚C/325 F) med en let smurt metalskål med en flad bund og på ca. 10-12 cm i diameter og 10 cm høj ovenpå bagepapiret (alternativt kan en anden, varmesikret beholder af ca. samme størrelse benyttes). Læg en tortilla-pandekage over skålen og lad den bage i ca. 6-8 minutter, indtil den er sprød. Løft pandekagen forsigtigt af skålen og gentag, indtil alle fire taco-skåle er bagt. Sæt taco-skålene til side, indtil de skal fyldes.

  3. Bland alle ingredienserne til den mexicanske salsa og smag til med salt og peber. Dæk den til og sæt i køleskabet, indtil taco-skålene skal fyldes.

  4. Bland risen med løg, peberfrugt, koriander og limesaften. Smag til med salt og peber.

  5. Fyld hver taco-skål med korianderrisen og anret mole-saucen med Quorn Stykkerne ovenpå. Afslut med creme fraiche og mexicansk salsa efter smag.

Tip: Hvis du gerne vil gøre retten ekstra stærk og krydret, så tilføj en smule chilisauce eller en knivspids chili.

Tip: Hvis du laver mad til personer, der ikke er helt vilde med koriander, så kan du med fordel erstatte korianderen i retten med frisk persille.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter