Prøv vores nemme opskrift på en lækker, vegetarisk meatloaf med Quorn Stykker, kastanjer og tranebær. Få masser af inspiration og opskrifter til julens fester fra Quorn.
1 terning grøntsagsbouillon, opløst i 50 ml varmt vand
100 g fuldkornsbrødkrummer
1 let pisket æg
60 g tranebær
80 g afskallede, stuevarme kastanjer, skåret i tern
Smag til med stødt, sort peber
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 190°C/380°F/gasmærke 5. Dæk en brødform med ca. 1 liters kapacitet med bagepapir.
Varm olien i en stor stegepande over mellemvarme og steg løgene i 4 minutter. Tilføj Quorn Stykkerne, hvidløget og salvien og steg i yderligere 3 minutter. Tilføj derefter svampene og grøntsagsbouillonen og lad dem simre i 5 minutter. Tag stegepanden af varmen og lad hele blandingen simre i yderligere et par minutter.
Hæld halvdelen af blandingen i en blender og lad den køre i 1 minut. Hæld derefter den blendede blanding tilbage i stegepanden og tilføj brødkrummer, æg, tranebær og kastanjer og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
Hæld hele blandingen i brødformen og tryk den godt ned. Dæk brødformen med mere bagepapir og bag din vegetariske meatloaf i 30 minutter; tag så bagepapiret af og bag din vegetariske meatloaf i yderligere 20 minutter.
Tag din vegetariske meatloaf ud af ovnen og lad den stå i 10 minutter, inden den serveres.