Loading
Opskrifter

Vegetarisk meatloaf med Quorn Stykker og kastanjer

Prøv vores nemme opskrift på en lækker, vegetarisk meatloaf med Quorn Stykker, kastanjer og tranebær. Få masser af inspiration og opskrifter til julens fester fra Quorn.

Til personer 4

65 min

Midtimellem

267 kcal
(Pr. servering)

Lavet med Quorn stykker

Rig på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mættet fedt

Ingredienser

  • 300 g Quorn stykker
  • 2 spsk olie
  • 1 stort løg, fint hakket
  • 3 hvidløgsfed, fint hakkede
  • 1½ tsk tørret salvie
  • 200 g blandede svampe, rengjorte og skåret i tern
  • 1 terning grøntsagsbouillon, opløst i 50 ml varmt vand
  • 100 g fuldkornsbrødkrummer
  • 1 let pisket æg
  • 60 g tranebær
  • 80 g afskallede, stuevarme kastanjer, skåret i tern
  • Smag til med stødt, sort peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 190°C/380°F/gasmærke 5. Dæk en brødform med ca. 1 liters kapacitet med bagepapir.
  2. Varm olien i en stor stegepande over mellemvarme og steg løgene i 4 minutter. Tilføj Quorn Stykkerne, hvidløget og salvien og steg i yderligere 3 minutter. Tilføj derefter svampene og grøntsagsbouillonen og lad dem simre i 5 minutter. Tag stegepanden af varmen og lad hele blandingen simre i yderligere et par minutter.
  3. Hæld halvdelen af blandingen i en blender og lad den køre i 1 minut. Hæld derefter den blendede blanding tilbage i stegepanden og tilføj brødkrummer, æg, tranebær og kastanjer og bland det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
  4. Hæld hele blandingen i brødformen og tryk den godt ned. Dæk brødformen med mere bagepapir og bag din vegetariske meatloaf i 30 minutter; tag så bagepapiret af og bag din vegetariske meatloaf i yderligere 20 minutter.
  5. Tag din vegetariske meatloaf ud af ovnen og lad den stå i 10 minutter, inden den serveres.
  6. Serveres med friskdampede grøntsager.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter