Skip to main content

Butterdejsrulle med Quorn Stykker

Denne kødfri festklassiker vil tænde julelysene i dine venner og families øjne. Den tørre cider, champignonerne og kastanjerne giver butterdejsrullen masser af aroma og smag.

Til personer 4

0 mins

Midtimellem

637 kcal
(Pr. servering)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Lavet med Quorn stykker

Rig på protein

Glutenfri

Lavt indhold af mættet fedt

Ingredienser

  • 200 g Quorn stykker
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 1 mellemstort løg, fint hakket
  • 2 hvidløgsfed, fint hakkede
  • 125 g champignoner, rengjorte og skåret i tern
  • 100 g kastanjer, groft hakkede
  • 2 spsk frisk salvie, fint hakket
  • 440 ml tør cider
  • 100 ml kaffefløde
  • 2 tsk majsmel opløst i 2 spsk koldt vand
  • Salt og sort peber efter smag
  • 400 g færdiglavet butterdej
  • 1 æg, pisket let til at pensle dejen

Fremgangsmåde

  1. Varm olien i en stegepande og steg løget langsomt, indtil det er blødt. Tilføj champignonerne og hvidløget og steg i yderligere 2-3 minutter.
  2. Tilføj salvien og cideren og bring blandingen i kog; lad den derefter simre i 5-10 minutter, eller indtil væden er reduceret til ca. det halve. Rør Quorn Stykkerne, kastanjerne og kaffefløden i blandingen. Tilføj majsmelet og rør godt, indtil saucen tykner. Tag panden af varmen, lad den køle og sæt den så i køleskabet i 30 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 200°C/400°F/gasmærke 6.
  4. Rul butterdejen ud, indtil den er ca. ½ cm tyk og er nogenlunde firkantet. Hæld blandingen med Quorn Stykkerne ned i midten af dejen. Fold herefter dejen over blandingen og form en rulle. Stop kanterne kanten af dejen grundigt sammen og fold dem i hver ende af rullen, så det er helt tæt. Pensl med rigeligt pisket æg og læg så rullen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag rullen i midten af ovnen i 30-35 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.

Serveres med et udvalg af sæsonens grøntsager.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter