Skip to main content

Butterdejsrulle med Quorn Stykker

Denne kødfri festklassiker vil tænde julelysene i dine venner og families øjne. Den tørre cider, champignonerne og kastanjerne giver butterdejsrullen masser af aroma og smag.

Til personer 4

0 mins

Midtimellem

637 kcal
(Pr. servering)

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Lavet med Quorn stykker

Rig på protein

Glutenfri

Lavt indhold af mættet fedt

Cook mode (Keep screen awake)

Ingredienser

  • 200 g Quorn stykker
  • 1 spsk vegetabilsk olie
  • 1 mellemstort løg, fint hakket
  • 2 hvidløgsfed, fint hakkede
  • 125 g champignoner, rengjorte og skåret i tern
  • 100 g kastanjer, groft hakkede
  • 2 spsk frisk salvie, fint hakket
  • 440 ml tør cider
  • 100 ml kaffefløde
  • 2 tsk majsmel opløst i 2 spsk koldt vand
  • Salt og sort peber efter smag
  • 400 g færdiglavet butterdej
  • 1 æg, pisket let til at pensle dejen

Fremgangsmåde

  1. Varm olien i en stegepande og steg løget langsomt, indtil det er blødt. Tilføj champignonerne og hvidløget og steg i yderligere 2-3 minutter.
  2. Tilføj salvien og cideren og bring blandingen i kog; lad den derefter simre i 5-10 minutter, eller indtil væden er reduceret til ca. det halve. Rør Quorn Stykkerne, kastanjerne og kaffefløden i blandingen. Tilføj majsmelet og rør godt, indtil saucen tykner. Tag panden af varmen, lad den køle og sæt den så i køleskabet i 30 minutter.
  3. Forvarm ovnen til 200°C/400°F/gasmærke 6.
  4. Rul butterdejen ud, indtil den er ca. ½ cm tyk og er nogenlunde firkantet. Hæld blandingen med Quorn Stykkerne ned i midten af dejen. Fold herefter dejen over blandingen og form en rulle. Stop kanterne kanten af dejen grundigt sammen og fold dem i hver ende af rullen, så det er helt tæt. Pensl med rigeligt pisket æg og læg så rullen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag rullen i midten af ovnen i 30-35 minutter, eller indtil den er gyldenbrun.

Serveres med et udvalg af sæsonens grøntsager.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter