Du vil have svært ved at vente med at sætte tænderne i denne appetitvækkende, smagsfyldte pizza, hvor toppingen består af Quorn stykker, der er vendt i chiliflager, oregano og hvidløg, og stegt gyldenbrune, samt peberfrugter og sorte oliven, hvidløg og frisk basilikum. Den er glutenfri, og smagen er gennemført. Hvad kunne være mere fristende?
50 gr. ost, enten reven ost eller flået, vegetarisk mozzarella
Flåede basilikumblade
Ingredienser til pizzabunden
250 gr. glutenfri mel
2 tsk. Xanthan Gum
1 ½ tsk. bagepulver
50 gr. smør
75 gr. reven ost
2 spsk. hakket, frisk purløg (kan udelades)
200 ml. mælk
Ingredienser til tomatsaucen
4 spsk. tomatpuré
60 ml. grøntsagsbouillon
1 hvidløgsfed, presset
Et bundt frisk basilikum, hakket
Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 220 ˚C/400 ˚F.
Start med at lave pizzadejen: si mel, Xanthan Gum og bagepulver i en skål og bland godt sammen. Gnid smøret i blandingen og rør derefter osten og de hakkede purløg i. Tilføj mælken lidt ad gangen, indtil den ønskede konsistens opnås. Vend dejen ud på en overflade, der er strøet med lidt mel, og ælt den i et minuts tid, indtil den er blød. Dæk den færdige dej med husholdningsfilm og sæt den til siden.
Bland chiliflager, oregano, salt, sort peber og hvidløg i en skål og vend Quorn stykkerne i marinaden, til de alle er dækket ligeligt til.
Varm 1 spsk. af olivenolien i en stegepande over mellemvarme og steg Quorn stykkerne i 4-5 minutter, til de er gyldenbrune. Tag stykkerne af kogepladen og sæt dem til siden.
Varm den resterende olivenolie i en stor stegepande og tilsæt løg og peberfrugter.
Nu skal tomatsaucen laves: bland alle ingredienserne til tomatsaucen godt sammen i en skål.
Del dejen i to kugler. Rul hver kugle ud, til dejen er ca. 1 cm tyk. Pensl dejen med olie, fordel tomatsaucen ud over og tilføj derefter løg, peberfrugter, Quorn stykker og oliven. Slut af med at drysse enten reven ost eller flået mozzarella samt basilikumblade ud over pizzaen og bag den i midten af ovnen i ca. 20 minutter, indtil den er gyldenbrun.