Skip to main content

Hjemmelavet, glutenfri pizza med Quorn stykker

Gluten free pizza recipe made with Quorn Pieces and mixed veggies, served on baking paper with a pizza wheel on the side

Du vil have svært ved at vente med at sætte tænderne i denne appetitvækkende, smagsfyldte pizza, hvor toppingen består af Quorn stykker, der er vendt i chiliflager, oregano og hvidløg, og stegt gyldenbrune, samt peberfrugter og sorte oliven, hvidløg og frisk basilikum. Den er glutenfri, og smagen er gennemført. Hvad kunne være mere fristende?

Til personer 4

30 mins

Udfordrende

459 kcal
(Pr. servering)

31g af fedt

Glutenfri

A bag of Quorn Pieces showing the prepared product and information on an orange and charcoal background.

Lavet med Quorn stykker

Rig på protein

Glutenfri

Lavt indhold af mættet fedt

Ingredienser

  • 150 gr. kødfri Quorn stykker
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1/2 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. tørret oregano
  • ½ tsk. sort peber
  • 1 hvidløgsfed, presset
  • 1 rødløg, fint skåret
  • ½ orange peberfrugt, fint skåret
  • ½ gul peberfrugt, fint skåret
  • 1 spsk. sorte oliven, skåret i halve
  • 50 gr. ost, enten reven ost eller flået, vegetarisk mozzarella
  • Flåede basilikumblade

Ingredienser til pizzabunden

  • 250 gr. glutenfri mel
  • 2 tsk. Xanthan Gum
  • 1 ½ tsk. bagepulver
  • 50 gr. smør
  • 75 gr. reven ost
  • 2 spsk. hakket, frisk purløg (kan udelades)
  • 200 ml. mælk

Ingredienser til tomatsaucen

  • 4 spsk. tomatpuré
  • 60 ml. grøntsagsbouillon
  • 1 hvidløgsfed, presset
  • Et bundt frisk basilikum, hakket
  • Salt og peber efter smag

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 220 ˚C/400 ˚F.
  2. Start med at lave pizzadejen: si mel, Xanthan Gum og bagepulver i en skål og bland godt sammen. Gnid smøret i blandingen og rør derefter osten og de hakkede purløg i. Tilføj mælken lidt ad gangen, indtil den ønskede konsistens opnås. Vend dejen ud på en overflade, der er strøet med lidt mel, og ælt den i et minuts tid, indtil den er blød. Dæk den færdige dej med husholdningsfilm og sæt den til siden.
  3. Bland chiliflager, oregano, salt, sort peber og hvidløg i en skål og vend Quorn stykkerne i marinaden, til de alle er dækket ligeligt til.
  4. Varm 1 spsk. af olivenolien i en stegepande over mellemvarme og steg Quorn stykkerne i 4-5 minutter, til de er gyldenbrune. Tag stykkerne af kogepladen og sæt dem til siden.
  5. Varm den resterende olivenolie i en stor stegepande og tilsæt løg og peberfrugter.
  6. Nu skal tomatsaucen laves: bland alle ingredienserne til tomatsaucen godt sammen i en skål.
  7. Del dejen i to kugler. Rul hver kugle ud, til dejen er ca. 1 cm tyk. Pensl dejen med olie, fordel tomatsaucen ud over og tilføj derefter løg, peberfrugter, Quorn stykker og oliven. Slut af med at drysse enten reven ost eller flået mozzarella samt basilikumblade ud over pizzaen og bag den i midten af ovnen i ca. 20 minutter, indtil den er gyldenbrun.

OPSKRIFTINSPIRATION

Se alle opskrifter