Asiatisk stir-fry med squash-nudler og Quorn stykker
Denne opskrift på stir fry er inspireret af det kinesiske køkken og bruger squash-nudler som alternativ til traditionelle nudler, der både er glutenfri og har et lavt indhold af kulhydrater. Retten er fyldt med grøntsager og protein, hvilket gør den både mættende og fuld af smag.
Til personer 4
10 mins
Ligetil
217 kcal
(Pr. servering)
Glutenfri
Lavet med Quorn stykker
Rig på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mættet fedt
Ingredienser
- 250 g Quorn stykker
- 1 spsk vegetabilsk olie
Ingredienser til marinaden
- 3 spsk soja
- 3 spsk risvin
- 1 spsk ahornsirup
- 1 spsk reven ingefærrod
- Ingredienser til squash-nudlerne
- 1 spsk kokosnøddeolie
- 2 squash, skåret i bånd/nudler med en julienneskræller eller kartoffelskræller
- 1 gulerod, skrællet og skåret i tynde stave
- 2 forårsløg, skåret i skiver
- 125 g mangetout, skåret i halve på langs
- 2 kinakål, skåret i strimler
Ingredienser til dressingen
- 2 spsk ahornsirup
- 2 spsk saft af en yuzu (eller alternativt 2 dele mandarinsaft til 1 del grapefrugtsaft)
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål. Rør Quorn Stykkerne i, dæk til og stil i køleskabet i 20 minutter.
- Forvarm den vegetabilske olie og steg de marinerede Quorn Stykker i 4-5 minutter. Tag Stykkerne af panden og hold dem varme.
- Steg squash-nudlerne og de andre grøntsager i kokosnøddeolien på den samme pande i 4-5 minutter, eller indtil grøntsagerne er blevet bløde.
- Servér den færdige stir fry og anret de marinerede Quorn Stykker ovenpå. Afslut med at hælde lidt dressing på retten.